29 / 03 / 2024

Milli saraylar turist sayısı

Milli saraylar turist sayısı

TBMM Milli Saraylar bünyesinde bulunan tarihi saray, köşk ve kasırları 2014 yılının ilk altı ayında toplam 726 bin ziyaretçi gezdi. Milli Saraylar, gerçekleştirilen bu ziyaretlerden 12.8 milyon TL gelir elde etti.

Cumhurbaşkanlığı resmen bombayı patlattı! Çok sayıda personel alınacak! Açık kadrolar belli oldu!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar İdaresi, bünyesinde istihdam etmek üzere 254 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Milli Saraylar İdaresi, açık kadroları ve başvuru tarihlerini de paylaştı.

İş arayanlar dikkat! Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına 79 sürekli işçi alınıyor! Son başvuru 15 Ocak 2023!

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına 79 sürekli işçi alınıyor. 3 Ocak’ta başlayan başvurular 15 Ocak 2023’te sona eriyor.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına 231 sözleşmeli personel alınıyor! Son başvuru tarihi 15 Ocak 2023!

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı 231 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi ise 15 Ocak 2023. İşte detaylar…

Milli Saraylar İdaresi duyurdu! Güvenlik görevlisi, destek personeli ve büro personeli alınacak! Net 6 bin 847 TL maaş!

Milli Saraylar İdaresi en az lise mezunu personel güvenlik görevlisi, destek personeli ve büro personeli istihdam edeceğini duyurdu. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? İşte ilanın  detayları...

Topkapı Sarayı'ndaki askeri okul binası yıkıldı iddiası!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanındaki ağaçlarının kesildiğini, askeri okul binasının ise yıkıldığını belirtti.

Milli Saraylardan Topkapı Sarayı restorasyon açıklaması!

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, medyada gündeme gelen Topkapı Sarayı Valide Sultan Dairesi'ndeki restorasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Topkapı Sarayı'nın çatısındaki kurşun levhalar yenileniyor!

Milli Saraylar'a bağlı Kurşun Atölyesi'nde üretilen kurşun levhaların yerleştirilmesine Topkapı Sarayı'nın çatısından başlandı

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı’na devrediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devrediliyor. İki kurum arasındaki görüşmeler tamamlandı.

Ankara Palas Cumhurbaşkanlığına devredildi!

Ankara Palas ve üzerinde bulunduğu arazi, Dışişleri Bakanlığı’nın işletmesinden alınarak Milli Saraylar İdaresi’ne verildi. Böylece Ankara Palas’ın binası da Cumhurbaşkanlığı’na devredilmiş oldu.

Beykoz Mecidiye Kasrı hizmete açıldı!

Beykoz Mecidiye Kasrı, restore edilip müze olarak hizmete açıldı. TBMM Milli Saraylar'a bağlı müze düzenlenen törenle açıldı.

1999 yılında Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş!

1999 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Saraylar Dairesi'ne devredilen tarihi Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş. Bakımsızlıktan dökülme tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi yapı eski günlerine dönmeyi bekliyormuş.

Milli saraylar turist sayısı Haberi

Milli saraylar turist sayısı


TBMM Milli Saraylar bünyesinde bulunan tarihi saray, köşk ve kasırları 2014 yılının ilk altı ayında yerli ve yabancı toplam 726 bin ziyaretçi gezdi. Milli Saraylar, gerçekleştirilen bu ziyaretlerden 12.8 milyon TL gelir elde etti. TBMM Milli Saraylar bünyesinde bulunan tarihi saray, köşk ve kasırlar, 2014 yılının ilk altı ayında yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bu dönemde Milli Saraylar'a bağlı saray, köşk ve kasırlar ile müzeleri yerli ve yabancı toplam 726 bin ziyaretçi gezdi. Milli Saraylar, bu ziyaretlerden yılın ilk 6 ayı itibarıyla toplam 12.8 milyon TL gelir elde etti. 2013 yılının ilk altı ayında toplam 660 bin ziyaretçi ağırlayan Milli Saraylar, bu ziyaretlerden 11.3 milyon gelir elde etmişti. Bu verilere göre, ziyaretçi sayısında 2014 yılının ilk altı...