25 / 04 / 2024

mimar Murat Soygeniş

mimar Murat Soygeniş

Mimar Murat Soygeniş kimdir? Murat Soygeniş, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Murat Soygeniş, hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte mimar Murat Soygeniş ve projeleri...

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

AK Parti'nin İBB Başkan adayı resmen Murat Kurum olarak açıkladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve Murat Kurum'a 3 soru yöneltti. İşte o sorular ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Yüksek Mimar Murat Artu vefat etti!

Yüksek Mimar Murat Artu hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Türkiye'nin yapı stoku ne durumda?

Kalebodur tarafından düzenlenen "Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor" programına katılan mimar Murat şahin, Türkiye'nin yapı stokunun vasat olduğunu dile getirdi. 

Yüksek Mimar Murat Onat vefat etti!

Yüksek Mimar Murat Onat, hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Yeni AKM 860 milyon TL’ye mal olacak!

2020 yılında açılması planlanan Atatürk Kültür Merkezi'nin mimarı Murat Tabanlıoğlu projenin detaylarını paylaştı. Tabanlıoğlu, "Projeye müdahale eden yok. Eğer özgürlüğüm kısıtlansaydı ben bir mimar olmazdım" dedi.

AKM 2020'yi kaçırmasın!

AKM'de işler hızlandı. Projenin mimarı Murat Tabanlıoğlu merkezin işletme modelinin bir an önce belirlenmesi ve sanat etkinliklerinin de hazırlanarak uluslararası sanat takvimlerine girilmesi gerektiğini söylüyor...

Yeni 'Mimar Sinanlar' yarışmayla bulunacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Cami Tasarım Fikir Yarışması’ düzenliyor. Bakan Murat Kurum konuyla ilgili, "Camilerdeki mimariyi bugünün teknolojisiyle harmanlamayı istiyoruz. Minarelerimizi semaya yükseltecek yeni Mimar Sinanlar arıyoruz" dedi...

ENKA İnşaat'ın acı günü! Mimar Murat Gülmezoğlu vefat etti!

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. çalışanı Yüksek Mimar Murat Gülmezoğlu vefat etti. ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. ve Tara Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Mimar Murat Kader hacker kurbanı!

Mimar Murat Kader'in sosyal medya hesapları hackerlar tarafından ele geçirildi. Kader, sosyal medya hesaplarından gelebilecek mesajlara karşı dostlarını uyardı...

Konutta yeni trend 1+1'ler!

Türkiye’deki konut trendlerinin değiştiğinin altını çizen İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, “Eskiden konut alırken evin büyük olması birinci tercihimizdi. Artık bu anlayış değişiyor'' dedi.

Mimar Sinan Kayseri'de anıldı!

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat'ın dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, memleketi Kayseri'de anıldı.

Mimar Murat Kader'den yeni şirket!

İKİ Design Group'un kurucu ortağı Mimar Murat Kader bugün yeni şirket daha kurdu. 

Kanal İstanbul, İstanbul'un kurtuluşu olabilir!

Design kurucu ortağı ve yüksek Mimar Murat Kader, Kanal İstanbul'un doğru değerlendirilmesi durumda İstanbul'un kurtuluşu olacağını tarihi değiştirme potansiyelinin olduğunu açıkladı. 

mimar Murat Soygeniş Haberi

mimar Murat Soygeniş

Murat Soygeniş kimdir?

1961'de Ankara'da doğdu. Çocukluğu Ankara'da, gençliği İstanbul'da geçti. İlk ve ortaokulu Emirgan'da, liseyi Kabataş Erkek Lisesi'nde bitirdi. 


1982'de İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde lisans, 1985'te New York Eyalet Üniversitesi-Buffalo'da lisansüstü eğitimini tamamladı. 


1985-1990 yılları arasında Amerika'da mimar olarak çalıştı. 1990'da kendi mimarlık stüdyosunu oluşturdu. İstanbul'da mimarlık çalışmalarına devam eden Murat Soygeniş, halen Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde öğretim üyesidir. 


1982'den başlayarak düzenli olarak gerçekleştirdiği projelerin ve yapıların bir bölümü, mimarlık ve tasarım ödülleri aldı, yurtiçi ve yurtdışında sergilendi, çeşitli kaynaklarda yayınlandı. 


Mimarlığa yaklaşımı, Middle East Journal tarafından “…mimarlığın amacını, işlevine uygun mekan yaratmak olarak tanımlayan Sema ve Murat Soygeniş iç ve dış mekanları, sade ve yenilikçi detaylandırmayı, kalite ve işlevselliğe ulaşmayı sorguluyorlar” şeklinde yorumlanmıştır. 


Çeşitli mesleki üyelikleri arasında TMMOB-MO, AIA üyelikleri bulunmaktadır.


Mimar...