19 / 03 / 2024

Yeni AKM 860 milyon TL’ye mal olacak!

Yeni AKM 860 milyon TL’ye mal olacak!

2020 yılında açılması planlanan Atatürk Kültür Merkezi'nin mimarı Murat Tabanlıoğlu projenin detaylarını paylaştı. Tabanlıoğlu, "Projeye müdahale eden yok. Eğer özgürlüğüm kısıtlansaydı ben bir mimar olmazdım" dedi.



2020’de açması planlanan Atatürk Kültür Merkezi’nin mimarı Murat Tabanlıoğlu Atatürk Kültür Merkezi kapılarını açtığında henüz 8 yaşında olan Murat Tabanlıoğlu, projeyle ilgili detayları paylaştı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tabanlıoğlu’nun yakınları Tabanlıoğlu’nun yıkım aşamasında alana gidip yeni binada kullanılacak spiral bir merpen ve seramik duvardan bir parça almayı başardığı söylüyor. Tabanlıoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halk için bir kültür merkezi yaratma amacının kendisi için büyük önem taşıdığını söyleyerek “Eğer özgürlüğüm olmasaydı mimar olmazdım” açıklamasında bulundu.

 Yeni AKM 860 milyon TL’ye mal olacak!

860 milyon TL’ye mal olacak projenin 21 bin kapasiteli bir gösteri merkezi olacağı ifade ederken bu bölümün dışarıdan görülür olacağı kaydetti. Tabanlıoğlu, “Bu bina çok şeffaf olacak. Bütün meydanı değiştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tasarımından ziyade büyüklüğüne önem veriyor. Binanın tasarımını konuşmadık” şeklinde konuştu. 
 

Yeni AKM nasıl olacak?

Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatında son durum ne?


Geri Dön