23 / 04 / 2024

Mimarlar Mezarlığı sergisi açıldı

Mimarlar Mezarlığı sergisi açıldı

Tayfun Serttaş’ı n Studio - X’te açtığı Mimarlar Mezarlığı sergisi, Cumhuriyet döneminde ortaya çıkan Birinci Ulusal Mimari anlayışının yok ettiği bu mimarlara saygı duruşu niteliğinde...

GEMSS 2019 Sergisi 30 Kasım’a kadar uzatıldı!

Genç Mimarlar Seçkisi’nin sergisi yoğun ilgi nedeniyle 30 Kasım’a kadar uzatıldı. 6 Eylül tarihinde The Circle’da açılan sergiye seçkin 14 mimar katıldı.

GEMSS Genç Mimarlar Seçkisi 2019 tamamlandı!

The Circle tarafından düzenlenen GEMMS Genç Mimarlar Seçkisi ve Sergisi'nin seçim süreci tamamlandı. Seçilen 14 mimar ve projeleri yapılan bir toplantıda ilan edildi. 

GEMSS Genç Mimarlar Sergisi için başvurular 16 Temmuz'da bitiyor!

Çağdaş mimarlık ortamında 40 yaş ve altındaki genç mimarlar tarafından buluşturmayı planlayan GEMSS - Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi için başvuru süreci 16 Temmuz’a kadar devam edecek.

Mimarlar Odası’na Bauhaus sergisi!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde Bauhaus’un 100. yılı nedeniyle bir fotoğraf sergisi düzenlenecek. Sergi 9 Nisan'da başlayacak.

Genç Mimarlar Mermer Bahçe Sergisi 3 Ağustos'ta!

SİLKAR Madencilik'in sponsorluğunu yürüttüğü, birinciliğini PIN Architects'in aldığı "biyofilik tasarım" temalı "Genç Mimarlar Mermer Bahçe" sergi açılışı 3 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşecek. Açılış konuşmasını Erdoğan Akbulak yapacak.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği sergisi 19 Ocak'ta!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, 19 Ocak’ta Teşvikiye’deki FMV’na ait Galeri Işık’ta, üyelerinin projelerinden oluşan bir sergi açıyor.

Denizli Mimarlar ve Yapıları sergisi açıldı!

Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Mimarlar ve Yapıları’ sergisi Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Sergide 20 mimarın 300’e yakın projesi yer aldı.

İstanbulSMD Le Corbusier Sergisi Ankara’da açıldı!

Modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını içeren sergisi 2016 Mimarlık Haftası kapsamında 4 Ekim’de Türk Serbest Mimarlar Derneği ev sahipliğinde Ankara’da izleyicilerle buluştu.

Samsun'da 14. Ulusal Mimarlık Sergisi açıldı!

Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından "14. Ulusal Mimarlık Sergisi" açıldı. . 19-30 Nisan tarihleri arasına kadar açık olacak olan serginin açılış konuşmasını Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu yaptı.

Öncüoğlu Mimarlık sergisi yarın ODTÜ'de açılıyor!

Orta Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Koleksiyon Mobilya’nın ortak çalışması Öncüoğlu Mimarlık Mimari proje sergisi 28 Mart 2016 tarihinde ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde açılıyor.

İzmir Tatbikat Mimarlık sergisi açıldı!

Koleksiyon ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin ortak çalışması KOLEKSİYON / İZMİR SMD MİMARLARI AĞIRLIYOR serisinin 18. sergisi açıldı.

VitrA Ankara'da 'Dikkat! Kaygan Zemin' sergisi açtı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) iş birliğiyle gerçekleştirilen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi'nin 4. sergisi "Dikkat! Kaygan Zemin" İstanbul'un ardından Ankara'daki ziyaretçileriyle buluştu.

TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi 9 Ekim'de!

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından ikincisi düzenlenen TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi ”Basamaklar 2015” Metapan’ın desteği ile ve Serbest MİMAR Dergisi'nin iletişim sponsorluğunda 9 Ekim’de TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

Mimarlar Mezarlığı sergisi açıldı Haberi

Mimarlar Mezarlığı sergisi açıldı

İstanbul’u inşa eden ünlü mimarları biliyoruz, fakat kenti içeriden şekillendiren orta direk mimarlar var ki, bugün binalardaki yazıtlarından başka haklarında bir bilgi bulunmuyor. Ne projeleri, ne CV’leri ne de mezarları… Tayfun Serttaş’ın Studio-X’te açtığı Mimarlar Mezarlığı sergisi, Cumhuriyet döneminde ortaya çıkan Birinci Ulusal Mimari anlayışının yok ettiği bu mimarlara saygı duruşu niteliğinde.


Balyan ailesi, Gaspare Fossati, Alexandre Vallaury ve Raimondo Tommaso D’Aronco’yu İstanbul’daki pek çok tarihi binayı inşa eden isimler olarak biliyoruz. 1870 ile 1940 arasında inşa edilmiş binalara imza atan ayrı bir mimar zümresi var ki, -sayıları 900 ile 1.200 arasında- bugün onların isimlerinden başka bir bilgiye ulaşmak mümkün değil. Batılılaşma dönemi mimarları olarak bilinen bu zümrenin eserleri, İstanbul’un silüetini etkilememiş ama kenti içeriden şekillendirmiş. Genellikle tarihi yarımada, özellikle...