19 / 04 / 2024

Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası

Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası

Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası, ‘Topçu Kışlası’ projesine yönelik yeni bir başvuruda bulundu...

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu ve Güneydoğu'ya önemli uyarılar yaptı ve şehir şehir tehlikeli yerleri açıkladı. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Gıda, tekstil ve beyaz eşyada indirim furyası devam ediyor! Ticaret Bakanlığı indirim yapan firmaları tek tek açıkladı

Ticaret Bakanlığı indirim kampanyasına katılan firmaların isimlerini sektör ve şehir bilgiis ile internet sitesinde yayımladı. Gıda, tekstil ve beyaz eşyada indirim furyası devam ediyor! 246 firmanın olduğu liste belli oldu...

Elif Uyar Gayrimenkul Ve Şehir Planlamacılığı Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Elif Uyar Gayrimenkul Ve Şehir Planlamacılığı Ticaret Limited Şirketi Başiktaş’ta 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Elif Uyar tarafından kuruldu.

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’ndan İzmir kentsel dönüşüm açıklaması!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanan ‘Yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak plan ve uygulama çalışmalarında uyulacak usul ve esaslar’ hakkında yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir'e ve devlete bir takım sorular soruldu.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Usta mimarlar ve malzeme uzmanları 1-4 Nisan'da Yapı Fuarı'nda!

1-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Yapı Fuarı – TurkeyBuild Istanbul, usta mimarları ve malzeme uzmanlarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Mimarlar Odası’ndan Karşıyaka imar planına dava!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Karşıyaka Atakent’te, özel bir okula ait arazide yapılan plan değişikliğine dava açtı.

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

Pandemi ve şehir hastaneleri, yabancıya konut satışını artırdı! 

Kovid-19 salgını ile birlikte konut tercihleri değişti. Özellikle pandemi  ve şehir hastanelerin olduğu bölgelerde yabancıya konut satışları arttı.

Melikgazi Belediyesi'nden trafik ve otopark hamlesi!

Melikgazi Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan düzensiz otopark ve şehir merkezi trafiğinin yoğunluğun düşürülmesi için otopark yapımına başlıyor.

Akfen Holding'ten gayrimenkule ve şehir hastanelerine 6.8 milyar TL yatırım!

Akfen Holding, her şeye rağmen “yatırıma devam” eden gruplardan. 2021 sonuna dek 8 milyar TL'lik bir yatırım planlanıyor. Holding, 2018 ve 2019'da enerji, gayrimenkul, maden, turizm ve şehir hastanelerine 6,8 milyar TL yatırım yaptı...

Manisa'da meclis üyeleri ve STK'lara imar planı çalışmaları anlatıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezinde 1989'dan beri yapılmayan Manisa Merkez imar planları belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası Haberi

Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası


Kurul, 3 Haziran’da yaptığı başvuruda, İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin acilen yürütmeyi durdurma kararı vermesi gerektiğini bildirdi. Habertürk’ten Tülay Acar’ın haberine göre başvuruda, “Süre dolmuştur, mahkeme konunun önemi açısından karar vermelidir” talebinde bulundu. Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası imar planının iptali için Büyükşehir Belediyesi aleyhine 1. İdare Mahkemesi’ne, yürütmeyi durdurma talebiyle başvurmuş, ancak mahkeme bilirkişiden görüş alınmasını uygun...