25 / 04 / 2024

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 



Kentte ulaşım yatırımlarına aralıksız devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yeni tramvay hattını hizmete açtı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; şehirde Kumlubey tramvay hattı hizmete açıldı. Emek Mahallesi’nden Şehir Hastanesi’ne  oradan da Sultandere ve 75. Yıl Mahallesi’ne uzanan tramvay hattında çalışmalar sona erdi. Belediye bugün itibarıyla tramvay hattını hizmete açtı. 

Kumlubel tramvayının gerçekleşen ilk seferine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri, ve ilçe belediye başkanları katılım sağladı. 

 Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Kentin ulaşım sorununa neşter vurması beklenen Kumlubey tramvay şehrin kuzeyinde bulunan mahallelere yapılması hedeflenen raylı projeler için de büyük öneme sahip. 

Kumlubel tramvay hattının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Kumlubel hattımız ile tramvay ağımız 8 hatta 55 kilometreye ulaştı. Türkiye’de birçok alanda örnek gösterilen şehrimizin her geçen gün daha fazla gelişmesi ve bununla birlikte nüfusunun da artmasıyla elbette ihtiyaçları da artıyor. Bu ihtiyaçlara karşılık verebilmek adına bizler de imkanlarımız ölçüsünde yatırımlarımızı sürdüreceğiz. 19 Hazirana kadar vatandaşlarımız yeni hatlardaki duraklardan ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Kumlubel tramvay hattımızın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!


Geri Dön