27 / 04 / 2024

Tahir Büyükakın'dan Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı açıklaması!

Tahir Büyükakın'dan Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı açıklaması!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın Bakanlığımıza devri konusundaki en önemli kısmı hallettik" dedi.



Kocaeli'deki Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gerçekleştirecek.  Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, tramvay hattının proje inşasının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca gerçekleştirilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı kararının, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

Hattın yaklaşık maliyetinin 300 milyon TL olarak öngörüldüğü belirtilen açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, şunları ifade etti:

"Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın Bakanlığımıza devri konusundaki en önemli kısmı hallettik. Bu devir işlemi henüz bitmedi. Meclis kararı gibi işlemlerimiz var ama büyük bir kısmı, önemli kısmı halledilmiş oldu. Bu konuda bize yardımcı olan başta Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

 

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak!


Geri Dön