27 / 04 / 2024

Tahir Büyükakın: Millet Bahçeleri için büyük emek harcıyoruz!

Tahir Büyükakın: Millet Bahçeleri için büyük emek harcıyoruz!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yaptığı açıkladama “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile yakın bir şekilde çalışarak kentimize kazandıracağımız Millet Bahçesi projeleri için de büyük emek harcıyoruz." dedi.



Son 16 senede Kocaeli’ye birçok sahil parkı inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca ile Gebze Eskihisar sahillerini Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı'yla birleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, toplam sahil uzunluğu 3 bin 325 metre olan  parkta inceleme yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, alanda yürüyüş yolundan kafeteryasına, spor tesislerinden otoparkına kadar birçok sosyal tesis ve kentsel donatıların bulunduğunu belirtti. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Kocaeli ve İstanbul Anadolu yakasının yeni cazibe merkezlerinden birisi haline gelecek sahil parkının bölgeye büyük bir değer katacağını belirten Başkan Büyükakın, “Doğa İle Dost Şehirler vizyonu ile çalışıyoruz. Bu proje de bu anlayışımızın en güzel örneklerindendir. Büyükşehir Belediyesi olarak aynı zamanda iklim değişikliğinin etkilerini azaltacak yatırımları da hayata geçirmeye büyük özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.


“MİLLET BAHÇESİ PROJELERİ İÇİNDE BÜYÜK EMEK HARCIYORUZ”


Mutlu Şehir Kocaeli vizyonuyla hareket ettiklerini dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile yakın bir şekilde çalışarak kentimize kazandıracağımız Millet Bahçesi projeleri için de büyük emek harcıyoruz. Buradan Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum, çünkü şehrimize yapacağımız tüm yatırımlarla yakından ilgileniyor. Kocaeli’de vatandaşlarımızın kullanımına sunacağımız Millet Bahçelerimiz aynı zamanda çok önemli çevre yatırımlarıdır. Yeşil yürüyüş yollarından bisiklet yollarına kadar “Doğa Dostu Şehir” konseptine göre hizmetlerimizi sürdürüyoruz“ diye konuştu.


245 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULDU


Her yaştan vatandaşın gezip eğlenebileceği bir sahil parkı olarak iki etap halinde inşa edilen Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı’nın, toplamda 245 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirildiğini belirten Başkan Büyükakın, “Sahil parkında vatandaşların kullanımına 3 bin 450 metre bisiklet yolu, 4 bin 450 metre yürüyüş yolu, iki adet 3 bin 600 metrekare kumsal (plaj), iki adet 425 araçlık bir adet 350 araçlık olmak üzere toplamda üç adet otopark vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Ayrıca sahil parkında 2 bin metre kıyı tahkimatı, 2 adet 100 metrelik dalga kıran, bin 980 metre taş duvar ve sahil parkının tüm etrafını kaplayan 6 bin 420 metre tel çit imalatlarını yaptık. Alanda aydınlatma ve yol asfaltlama işleri de gerçekleştirdik” dedi.


HOBBİT VE MASAL KÖYÜ PARKA GÜZELLİK KATTI

“Cazibe merkezi olma yolunda iddialı olan sahil parkına kazandırdığımız Hobbit ve Masal Köyü ise alana ayrı bir güzellik katıyor” dile konuşan Başkan Büyükakın, “Bu iki köyde çocuklar hayallerindeki mekanları canlı olarak görebilecek. Hobbit köyünün içerisinde dokuz adet hobbit evi, bir adet yel değirmeni ve bir adet su değirmeni bulunuyor. Masal köyünde ise altı adet masal evi, yürüyüş yolu ve meydan inşa ettik” şeklinde konuştu. Darıca ile Gebze Eskihisar sahillerini birleştiren Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı için “Daha yeşil, daha temiz bir Türkiye ve Kocaeli için” hayata geçirilmiş çok önemli bir proje olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Büyükakın, “Ülkemizde ve kentimizdeki COVİT-19 virüsü sonrası kontrollü sosyal hayat ile sonrasında insanlarımız burada nefes alacak, geçen o stresli günlerini burada geride bırakacak” dedi.

 


Geri Dön