26 / 04 / 2024

Minyatür Kızkalesi

Minyatür Kızkalesi

Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yapılarının sergilendiği Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi minyatürünün açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz tarafından yapıldı.

Minyatür Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Minyatür Mimarlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cevdet Eroğlu ve Emrah İpek ortaklığında kuruldu.

Kırık Tüneli inşaatında son durum ne?

Kırık Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Havalimanı zemininde kırık ve çatlaklar mı oluştu?

Nisan ayında tam kapasite olarak işletmeye açılan İstanbul Havalimanı'nın apron bölgesindeki beton zeminde kırık ve çatlaklar oluştuğu belirtildi.

Yurt yapılmak istenen bina için çürük raporu mu çıkartıldı?

Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bazı mal sahiplerinin dairelerini satmamakta direnmesi üzerine çürük raporu aldırarak binayı mühürlettiği iddia edildi.

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük evlendi!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'un editörü Ceren Yörük ile Aysan Bulut dün akşam evlendi...

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük evleniyor!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'un editörü Ceren Yörük ile Aysan Bulut evleniyor. Çiftin düğünü 20 Haziran'da gerçekleştirilecek...

Batman Körük'te imar tepkisi!

Batman Körük Mahallesi Sakinleri, Tılmerç Mahallesi’ne 7 kat izni verilirken, Körük’te 3-4 kata kadar yapı izni verilmesine tepki gösterdi.

Çürük yapılara izin veren kamu görevlileri yargılanabilir!

Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından imar affı tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Özgenç, çürük yapılara izin veren kamu görevliler hakkında cezai işlem uygulanacağını söyledi.

İmar barışında çürük bina uyarısı!

21 kişinin hayatını kaybettiği Kartal faciası ‘Daha kaç çürük bina var?’ sorusunu gündeme getirdi. Sorunlu yapılar için barışa gidildi. Hukukçular konu ile ilgili uyarılarda bulundu.

Şahinbey Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası'nın temeli atıldı!

Şahinbey Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa ettirilecek olan Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası’nın temelleri dualarla atıldı.

Adana'da komşularına sinirlenen vatandaş binaya çürük raporu aldırdı!

Adana'da 3 katlı binanın zemin katında yer alan dükkanları satın alıp ev yapmak isteyen bir kişi, apartman sakinlerinin karşı çıkması üzerine öfkelenerek binaya çürük raporu aldırdı.

Minyatür Amasya Müzesi yenilendi!

Amasya'da 2008 yılında inşa edilen Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. Hizmete girmesi planlanan proje kapsamında bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Minyatür Kızkalesi Haberi

Minyatür Kızkalesi

Minyatür Kızkalesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın öncülük ettiği çalışmalar ve girişimler ile İstanbul Haliç'te bulunan Miniatürk'te sergilenmeye başlandı. Kızkalesi minyatürünün açılışını yapan Başkan Kocamaz, Mersin'in tarihi ve kültürel öğelerini tanıtmak için her türlü girişimde bulunduklarını açıkladı. Dünyanın her yerinden Miniatürk'e gelen ziyaretçilerin Mersin'in simgelerinden olan Kızkalesi'ni tanıma şansı yakalayacağını ifade eden Kocamaz, "Kızkalesi'nin Miniatürk'te yer alması Mersinimizin tanıtılması adına çok önemli bir adım. Kızkalesi'nin Miniatürk'te yer alması Mersin için bir ilk. Bundan sonra da kentimiz ilkleri yaşamaya devam edecek" dedi. 


1 MİLYON ZİYARETÇİ 

2003 yılında hizmete giren Miniatürk'te toplam 128 eser sergileniyor. Yılda 1 milyon kişinin ziyaret ettiği ve bunun dörtte birini yabancı ziyaretçilerin oluşturduğu Miniatürk'te, ilk defa Mersin'e ait bir eser sergileniyor. Gerçek boyutunun 1/25 ölçeğinde küçültülmüş maketi...