25 / 04 / 2024

Mersin Kızkalesi Minyatür'te yerini aldı!

Mersin Kızkalesi Minyatür'te yerini aldı!

Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yapılarının sergilendiği Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi minyatürünün açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz tarafından yapıldı.



Minyatür Kızkalesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın öncülük ettiği çalışmalar ve girişimler ile İstanbul Haliç'te bulunan Miniatürk'te sergilenmeye başlandı. Kızkalesi minyatürünün açılışını yapan Başkan Kocamaz, Mersin'in tarihi ve kültürel öğelerini tanıtmak için her türlü girişimde bulunduklarını açıkladı. Dünyanın her yerinden Miniatürk'e gelen ziyaretçilerin Mersin'in simgelerinden olan Kızkalesi'ni tanıma şansı yakalayacağını ifade eden Kocamaz, "Kızkalesi'nin Miniatürk'te yer alması Mersinimizin tanıtılması adına çok önemli bir adım. Kızkalesi'nin Miniatürk'te yer alması Mersin için bir ilk. Bundan sonra da kentimiz ilkleri yaşamaya devam edecek" dedi. 


1 MİLYON ZİYARETÇİ 

2003 yılında hizmete giren Miniatürk'te toplam 128 eser sergileniyor. Yılda 1 milyon kişinin ziyaret ettiği ve bunun dörtte birini yabancı ziyaretçilerin oluşturduğu Miniatürk'te, ilk defa Mersin'e ait bir eser sergileniyor. Gerçek boyutunun 1/25 ölçeğinde küçültülmüş maketi ile Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi, ilk olarak 5 dilde, daha sonra da 20 dilde yerli ve yabancı turistlere tanıtılacak. 



Sabah Güney


Geri Dön