23 / 04 / 2024

Mersin Kızkalesi Minyatürte yerini aldı

Mersin Kızkalesi Minyatürte yerini aldı

Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yapılarının sergilendiği Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi minyatürünün açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz tarafından yapıldı.

2023 TOKİ müstakil arsa kazananlar isim listesi! Hemen bakın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura çekiliş heyecanı devam ediyor. Arsa başvurusunda bulunanlar kura sonuçları isim listesini araştırılıyor. Peki; Mersin, Kütahya, Sakarya ve Sivas 2023 TOKİ müstakil arsa kura sonucu nasıl öğrenilir? İşte 2023 TOKİ arsa kura sonuçları öğrenme

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi için 25 milyon TL'lik yeni ihale!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nde Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi için yapım ihalesi düzenliyor. İhalenin geçici teminat miktarı 25 milyon TL olarak belirlendi.

Alaçatı Koyu ile Mersin Körfezi arasına da deniz kanalı mı yapılacak? 

Suudi Arabistan merkezli Albassam Group Çeşme ve Urla'daki "acil kamulaştırma" kararı alınan araziler üzerine "Yeni Çeşme" isimli dev bir proje inşa edecek...

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Mersin Işık Tüneli tamamlandı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak Mersinlilerin beğenisine sunulan Türkiye'nin ilk ışık tüneli yoğun ilgi görüyor.

Mersin Körmenlik Mahallesi sulama tesisine kavuşuyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlıyayla’nın Körmenlik Mahallesi’nde bin 200 dekar alanın sulama suyunu karşılayacak Elektropompaj Sulama Tesisi’ne başlandı.

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesi artırılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesindeki Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut kapasitesini bin metreküp/günden 7 bin 920 metreküp/güne çıkaracak.

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

Mersin Kızkalesi yenileme çalışmaları başlıyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, Kızkalesi'ni Erdemli'nin aynası haline getirmek amacıyla altyapı, otopark, tarihi ve turistik mekanların temizliği, sıcak asfalt, sosyal tesis, otopark ve pazar yeri gibi konularda yoğun bir şekilde projeler üretmeye başladı.

Mersin sahilleri yenileniyor!

Mersin sahillerinin gözde plajlarından olan Susanoğlu Plajı, Kızkalesi Plajı ve Yapraklı Koy, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor...

Kılavuzoğlu İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılavuzoğlu İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zeynel Kılavuzoğlu tarafından 100 bin TL sermaye ile 17 Mart'ta Ümraniye, Şerifali Mahallesi, Kızkalesi Sokak 'ta kuruldu.

Mersin Kızkalesi Minyatür'te yerini aldı!

Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yapılarının sergilendiği Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi minyatürünün açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz tarafından yapıldı.

Miniatürk’te sergilenen Kızkalesi açıldı!

İstanbul Haliç’te bulunan Miniatürk’te sergilenmeye başlanan Kızkalesi minyatürünün açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Mersin Kızkalesi Minyatürte yerini aldı Haberi

Mersin Kızkalesi Minyatürte yerini aldı

Minyatür Kızkalesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın öncülük ettiği çalışmalar ve girişimler ile İstanbul Haliç'te bulunan Miniatürk'te sergilenmeye başlandı. Kızkalesi minyatürünün açılışını yapan Başkan Kocamaz, Mersin'in tarihi ve kültürel öğelerini tanıtmak için her türlü girişimde bulunduklarını açıkladı. Dünyanın her yerinden Miniatürk'e gelen ziyaretçilerin Mersin'in simgelerinden olan Kızkalesi'ni tanıma şansı yakalayacağını ifade eden Kocamaz, "Kızkalesi'nin Miniatürk'te yer alması Mersinimizin tanıtılması adına çok önemli bir adım. Kızkalesi'nin Miniatürk'te yer alması Mersin için bir ilk. Bundan sonra da kentimiz ilkleri yaşamaya devam edecek" dedi. 


1 MİLYON ZİYARETÇİ 

2003 yılında hizmete giren Miniatürk'te toplam 128 eser sergileniyor. Yılda 1 milyon kişinin ziyaret ettiği ve bunun dörtte birini yabancı ziyaretçilerin oluşturduğu Miniatürk'te, ilk defa Mersin'e ait bir eser sergileniyor. Gerçek boyutunun 1/25 ölçeğinde küçültülmüş maketi...