27 / 04 / 2024

mıpım yabancı fonları

mıpım yabancı fonları

MIPIM'de atağa geçen Türk şehirlerini, firmalar da takip etti. Yeni projelerini satışa çıkaran firmalar, fonların ilgisini çekti.

TÜİK açıkladı! Ocak ayında konut satışları arttı mı, azaldı mı? Yabancılara konut satışı ne durumda?

TÜİK Ocak 2023 ayına dair konut satış istatistiklerini açıkladı. İşte ocak ayı konut satışına dair detaylar!

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsa İstanbul'a gelen yabancılar kalıcı olacak mı? Yabancı borsa yatırımcısı hangi ülkelerden geldi. Yabancılar en çok hangi hisseleri aldı, hangilerini sattı?  

Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla mı sınırlı kaldı?

Dünya gazetesi köşe yazarı Talip Aktaş bugünkü yazısında doğrudan yabancı yatırımları​​​​​​​nı kaleme aldı. İşte Aktaş'ın "Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla sınırlı kaldı" başlıklı o yazısı...

Euroclear Bank'ın yabancı kurumsal ve yabancı fon müşterileri kira sertifikalarını alıp satabilecek!

Euroclear Bank, Merkezi Kayıt Kuruluşu'nda (MKK) yabancıların yerli borçlanma araçları piyasasında yatırım yapmasına kolaylık sağlayacak "Omnibus" tipte saklama hesabı açtı. 

Arjantin yabancı fonların ekonomi politikalarını belirlemesine izin vermeyecek!

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Mehmet Göçmen: Yabancı gelmezse cebe para girmez!

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen, "Yabancı fonlar olmadığı takdirde Emlak Bankası'nı da kursanız, enerjiyle ilgili başka fonlar da oluştursanız cebinize bir para girmeyecek. Olmayan parayı hangi cebe koyarsanız koyun aynıdır" dedi.

Konut alıcısı harekete geçecek!

Emlak alıcılarını harekete geçirerek yeni çalışmalar başlatılacağını söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, ''Yabancıya satışı daha da artırmak için ihracatçı sayacak bir düzenlemeye ihtiyacımız var'' dedi.

Yabancıya konut satışı güvenli hale getiriliyor!

Vatandaş olmak isteyen yabancılar için uygulanan, lisanslı değerleme firmalarınca hazırlanmış değerleme raporu hizmeti son düzenlemelerle tüm yabancı alımlarında hazırlanması gerekli belgeler arasında. 

Yabancı fonların sahip olduğu bazı AVM'ler sanki uzayda yaşıyor!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orakçıoğlu, "Perakendecinin artan kira maliyetine duyarlı bazı AVM’lere karşılık, yabancı fonların sahip olduğu bazı AVM’ler sanki uzayda yaşıyor gibi davranıyor. Kur bedelini perakendeciye yüklüyorlar" dedi...

Çanakkale Köprüsü için yabancılardan 1.5 kat talep geldi!

Çanakkale Köprüsü için sağlanan 2.3 milyar euroluk finansmanın ekonominin gücünü gösterdiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Yabancılardan 1.5 kat talep geldi, alamadıklarımız gönül koydu” diye konuştu.

KDV avantajı yabancılara konut satışını artırdı!

Yabancıya konut satışları Haziran'da rekor seviyeye ulaştı. İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancılara konut satışını değerlendirdi.

Binali Yıldırım'dan yabancı yatırımcılara davet!

Londra'daki temaslarının son günü gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım, yabancı yatırımcılarla buluştu. Yıldırım, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

mıpım yabancı fonları Haberi

mıpım yabancı fonları

Firmalar fuardan yatırım, satın alma teklifleri ve ödüllerle döndü Nef New York Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM'e Türkiye, İstanbul Çadırı ve şehirlerin katılımıyla damgasını vururken, firmalar da bireysel katılımlarıyla dikkati çekti.


İstanbul'un yatırımlarının ve Türk firmalarının bir arada tanıtılması, uzun süredir inşaat firmalarının beklentisiydi, bu yıl bu beklentinin karşılanmasıyla firmalar fuardan memnun ayrıldı. "Bu zamana kadar fuarda misafir gibiydik, ilk kez ağırlığımızı koyduk" diyen sektör temsilcileri, önümüzdeki yıl düzenlenecek fuara daha etkili bir şekilde katılmanın planlarını şimdiden yaptı. 


Daha etkili olmalı en iyi proje oldu Fuara katılanlar İstanbul'un potansiyelinin daha yüksek olduğunu, önümüzdeki yıllarda daha da güçlü katılımla fuarda yer alınması gerektiğine dikkati çekti. 

İstanbul Ticaret Odası'nın açtığı 300 metrekarelik İstanbul Çadırı'nın yerini koruması ve büyütülmesi üzerine talepler dile getirilirken,...