29 / 03 / 2024

miras kalan arazinin satılması

miras kalan arazinin satılması

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkında Kanunda 15 Mayıs 2014 tarihinde değişiklikler yapıldı. Yapılan yeni düzenlemelere göre, miras kalan arazi nasıl satılır? İşte miras kalan arazi satışları...

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4'e böldü!

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde hayatlarının şoku ile karşılaştılar...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Varisler kiracıyı çıkarabilir mi? Miras yoluyla kalan evden kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar oturdukları evle ilgili pek çok sorun yaşayabilir. Bu sorun ya ev sahibinden ya da evden kaynaklanabilir. Kiracı eğer miras kalan evde oturursa ne olur? Bunun olumsuz yanları var mı? İşte bu konuda sorulanlar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar?

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar? bu ve buna benzer sorular vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Miras kalan arsa hissemi üzerime nasıl alırım?

Miras kalan arsa hissemi üzerime nasıl alırım? sorusu pek çok insan tarafından sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

miras kalan arazinin satılması Haberi

miras kalan arazinin satılması

Miras kalan arazi nasıl satılır?

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkında Kanunda 15 Mayıs 2014 tarihinde değişiklikler yapıldı. Yapılan yeni düzenlemelere göre, miras kalan arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Buna göre yasal mirasçılar, miras kalan arazi üzerindeki hissesini satışa çıkaramıyor.


Söz konusu arazinin mülkiyeti devir işlemleri mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde tamamlanıyor. Mirasçılar, miras kalan tarlanın mülkiyetini üçüncü kişilere devredebiliyor. Ancak, kanunda da belirtildiği üzere miras kalan tarlalar bölünemiyor.


Bir diğer ifade ile mirasçılar isterlerse miras kalan arazinin tamamını bir başkasına devredebiliyor. Ancak, yalnızca kendi hissesini devredemiyor.


İlgili Kanun esasları:

Mirasa konu tarımsal araziler ile yeter gelirli tarımsal arazilerin devri

MADDE 8/B – Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır.


Mirasçılar arasında anlaşma sağlanması hâlinde, mülkiyeti devir işlemleri mirasın açılmasından...