27 / 04 / 2024

miras şartları

miras şartları

Hukuksal olarak babanın evladını reddedebildiği bir yasal düzenleme Türk hukukunda yer almıyor. Kanunen "saklı pay" bir miras hakkınız bulunmuyor ve babanız vasiyetnameyle dahi sizi bu paydan mahrum bırakamıyor.

Miras kaç yıl sonra devlete kalır?

Bazı durumlarda miras, devlete kalır. Bunun için bazı şartlar vardır ve belirli süre geçtikten sonra devletin malı olarak alınır. Peki miras hangi durumlarda devlete kalır ve ne kadar süre sonra devlete geçer? İşte mirasın devlete kalma süreci ile ilgili detaylar aşağıda...

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Reddi miras yapabilmenin şartları nelerdir?

Mirasın reddi, kelime anlamı ile aynı anlamı taşıyor. Yasal mirasçılar yada atanmış mirasçılar bazı durumlarda reddi miras talebinde bulunabiliyorlar. Peki, reddi miras yapabilmenin şartları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir?

Reddi miras; bir kimsenin ölümünden sonra kalan mirasın tamamının kanuni mirasçılar ya da atanmış mirasçılar tarafından reddini ifade ediyor. Peki, Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler..

Miras vergisinden muafiyet 2019!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. İşte miras vergisinden muafiyet şartları...

Tarım arazilerinde ifraz şartları!

İfraz işlemi ile tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar bölünebiliyor. Ancak toprak kanunu ile tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesi dolayısı ile ifraz yapılması engellenmişti. Peki, tarım arazilerinde ifraz şartları..

Mirasın reddinin şartları!

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası reddedebiliyor. Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılıyor. Peki, mirasın reddinin şartları nelerdir?

Mirastan çıkarma şartları!

Miras bırakanın tasarruf özgürlü kapsamında mirasçısını mirastan çıkarmak da yer alıyor. Ancak miras bırakan istediği zaman istediği mirasçısını mirasçılıktan çıkaramıyor. Peki, mirastan çıkarma şartları nelerdir?

Tarla devir şartları nelerdir?

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesinin nasıl yapılması gerektiği, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, tarla devir şartları nelerdir?

Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?

Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.Peki,Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?Mirasın resmi tasfiyesi için yerine getirlmesi gereken şartlar nelerdir?

Mirasın reddi şartları nelerdir?

Ölen bir kişi istediği kişiye miras bırakabiliyor.Yasal veya atanmış mirasçılar tarafından mirastan vazgeçme yani mirasın reddi söz konusu olabiliyor.Peki, mirasın reddi şartları nelerdir?

Vasiyet hazırlama şartları!

Vasiyet,miras bırakanın sahip olduğu malları kime veya kimlere bırakacağını belirli kurallar çerçevesinde gösterme işlemine deniyor.Peki,vasiyet hazırlama şartıları nelerdir?işte vasiyet hazırlama şartları!

Miras sözleşmesinin şekil şartları nelerdir?

Miras bırakan ile başka bir kişinin resmi olarak noter huzurunda ölüme bağlı olarak olarak yaptığı hukuki işleme miras sözleşmesi deniyor.Peki miras sözleşmesinin şekil şartları nelerdir?

miras şartları Haberi

miras şartları

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Babamla çok sık tartışıyorum. Bana sinirlendiğinde 'Evlatlıktan reddederim' diyor. Hukukta böyle bir hakkı olabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Babamla çok sık tartışıyorum. Bana sinirlendiğinde 'Evlatlıktan reddederim' diyor. Hukukta böyle bir hakkı olabilir mi?

Aile kutsal bir bağdır. Aile içerisinde de olan tartışmalar kimi zaman kaçınılmazdır. Baba ile olan tartışmalar hem sizin ruhsal yapınızı etkiler hem de geleceğe karşı kendinizi güvensiz hissetmenize neden olur. Yaşanan olumsuzluğu bir an evvel halletmek ve bitirmek ise en sağlıklısıdır. Diğer aşamaya geldiğimizde, hukuksal olarak babanın evladını reddedebildiği bir yasal düzenleme Türk hukukunda mevcut değildir. Babanız maddi anlamda size bir şey vermek istemiyorsa, ancak bir vasiyetname ile mirasından çıkarabilir. Hatta bu halde bile kanunen...