26 / 04 / 2024

Mirasçılık belgesi nasıl alınır

Mirasçılık belgesi nasıl alınır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçılık belgesinin nasıl alınacağını ve mirasta gaiplik kararını kaleme aldı. 

Mirasçılar dikkat! Veraset ilamı ile mal varlığını öğrenin!

Mirasçıların notere başvurarak mirasçılık belgesi, eski adıyla veraset ilamı alması gerekiyor.  Miras bırakan bu yolla öğrenemediği mal varlığı için terekenin tespiti davası açarak mal varlığının mahkeme kanalıyla da tespitini sağlayabiliyor.

Mirasçılık belgesi talebi nasıl yapılır?

Mirasçılık belgesi kapsamında bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden miras kalması durumunda; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteriliyor. Peki, mirasçılık belgesi talebi nasıl yapılır? Nereye yapılır?

Mirasçılık belgesi nereden alınır?

Mirasçıların miras paylarını gösteren ve veraset ve intikal vergisi beyannamesine eklenmesi gereken mirasçılık belgesi diğer adıyla veraset ilamının alınması gerekiyor. Peki, mirasçılık belgesi nereden alınır? Nasıl alınır?

Mirasçılık belgesi nedir?

Başvurusu üzerine yasal mirasçı oldukları belirlenenlere, sulh mahkemesince mirasçılık sıfatlarını gösteren mirasçılık belgesi veriliyor. Peki, mirasçılık belgesi nedir? Mirasçılık belgesi için ne gerekli? İşte yanıtı..

Veraset ilamı nereden alınır 2014!

Veraset ilamı çıkarmak için bir sınırlama olmamakla birlikte, Türkiye'nin her yerindeki mahkemelere başvuru yapılabiliyor.Veraset ilamı başvurusu istenilen her zaman yapılabiliyor.İşte, veraset ilamı nereden alınır 2014!

Mirasçılık belgesi!

Mirasçılara mahkemece verilen ve mirasçı olduklarını gösteren, aksi sabit oluncaya kadar geçerli olan mirasçılık belgesi ile ilgili yasal hükümlere Türk Medeni Kanunu kapsamında yer veriliyor...

Mirasçılık belgesi nasıl alınır?

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Mirasçılık belgesinin verileceği ve mirasçılık belgesinin verilemeyeceği haller nelerdir? Gibi sorularınızın yanıtını merak ediyorsanız konu detayları için haberimize giriş yapabilirsiniz.

Kriptoda büyük vurgun nasıl yapılıyor? Uzmanı açıkladı!

Sosyal medya fenomeni Alp Kılınç yaptığı paylaşımda kriptoda büyük vurgunun nasıl yapıldığını açıkladı. İşte Alp Kılınç'ın paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Mirasta, geriye dönük kira nasıl alınır?

Geriye dönük miras hakkından yararlanmak isteyenler, "Mirasta geriye dönük kira nasıl alınır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte mirasta geriye dönük kiraya ilişkin tüm ayrıntılar...

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Bekçilik sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bekçilik sınavının ne zaman ve hangi tarihte yapılacağı pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Peki bekçilik sınavı ne zaman, bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?

Polis Akademisi, 'Polislik mülakat sınavı ne zaman?' sorusunun yanıtını resmen duyurdu. Peki PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte? İşte ayrıntılar...

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Kök maaş ne demek? Kök maaş nasıl öğrenilir? Kök maaş nedir e-devlet? İşte SSK hesaplama bilgisi!

Kök maaş hesaplama e-Devlet ekranı vatandaşlar tarafından gündemde yer almaya devam ediyor. Enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı netleşirken kök maaş nasıl hesaplanır? sorusu da milyonlarca emeklinin yoğunlaştığı konulardan oldu. İşte, emekli kök maaş hesaplama bilgileri.

Emeklilerin kök maaşı nasıl hesaplanır? Kök aylığını merak edenler dikkat! Rakam rakam açıklandı!

Milyonlarca emekliye bu ay yüzde 25 zam yapılacak. Emekli kök maaşı hesaplama işlemi son günelrde sık sık araştırılıyor. Peki emeklilerin kök maaşı nasıl hesaplanır? İşte ayrıntılar...

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır? Depreme dayanıklılık testi için nereye başvurulur?

Deprem testi günün en çok araştırılan soruları arasında yer almaktadır. Vatandaşlar özellikle “Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar!

Mirasçılık belgesi nasıl alınır Haberi

Mirasçılık belgesi nasıl alınır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçılık belgesinin nasıl alınacağını ve mirasta gaiplik kararını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Bir yakınımın mirasçılık belgesini almak için müracaatta bulundum. Nüfus kayıt örneğinde doğum ve ölüm kaydı yok. Dört yıldır mahkemeye gidip geliyorum. Eşinin doğum tarihinden anlaşılıyor ki bu kişi hayatta olsa şu anda 130 yaş civarında olurdu. ‘Gaiplik kararı’ alınmalı deniliyor. Bu nasıl bir karardır? Ne kadar bir zaman sonra çıkar?' sorusunu yöneltti.

Tamer Heper'in yanıtı şu şekilde:

***

Bir kimsenin okuyucumun anlattığı şekilde resmi kayıtlarda kişiliği belirliyse ama kendisi her nedense ortada yoksa yasada belirtilen şartlar altında kendisi için gaiplik kararı alınması gerekir. Bunun için sulh hukuk mahkemesine başvurulur. Yasaya göre: “Ölüm tehlikesi içinde kaybolan veya kendisinden uzun zamandan beri...