26 / 04 / 2024

mirastan nasıl pay alınır

mirastan nasıl pay alınır

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? ' sorusunu yanıtladı.

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

Miras kalan kişiler, böyle bir durumda bazı sorular yöneltmektedirler. Onlardan biri de Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur? İşte detaylar!

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapu işlemlerine birtakım sorular sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Arsa hisse payı nedir? Arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Arsa hisse payı hesaplama konusu arasa sahipleri ve müteahhitleri ilgilendiren konular arasındadır. Peki arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte merak edilenler!

Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur?

Tapuda birden çok kişinin pay sahibi olduğu taşınmazlar, hisseli gayrimenkul olarak ifade ediliyor. Peki, Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur? Hisseli gayrimenkul nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

mirastan nasıl pay alınır Haberi

mirastan nasıl pay alınır

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Birinci karısından sadece kayınpederim var. İkinci karısından ise 3 çocuğu bulunuyor. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? Ne yapması gerekiyor? Kendisi Aydın Söke’de oturuyor.' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Birinci karısından sadece kayınpederim var. İkinci karısından ise 3 çocuğu bulunuyor. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? Ne yapması gerekiyor? Kendisi Aydın Söke’de oturuyor. A.Ö.

Kayınbabanız güzel bir yerde, güzel bir arsanın hissedarı olacak ne kadar iyi. Durumu şu: Dede iki defa evlenmiş ve...