28 / 03 / 2024

mithat yenigün konut fiyatları açıklaması

mithat yenigün konut fiyatları açıklaması

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var."

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Yenigün ve Uğur Berke Kayıkçı ortaklığında kuruldu.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Mithat Yenigün: Denetim firması, ücreti müteahhitten almasın!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında gözler yeniden müteahhitlere çevrildi. TMB Başkanı Mithat Yenigün, şu anda yapı denetim firmalarının ücretlerini müteahhitlerden alındığını hatırlatarak bu uygulamanın değişmesi gerektiğini dile getirdi.

Mithat Yenigün: Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün yaşanan İzmir depremi ile ilgili olarak, "Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit" dedi

Mithat Yenigün: 30 Ağustos'u sektörel başarılarla taçlandırıyoruz!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Küresel olarak referans alınan sektörel dergi ENR’ın (Engineering News Record) 2020 yılı 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 44 firmamız ile yer alarak, dünya ikinciliğini muhafaza etmemiz başarımızın göstergelerinden biridiré dedi...

Mithat Yenigün: Doğru mühendislik yaşatır!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Yenigün, ''Gerekli çalışmaları ciddiyetle ve hızla tamamlayalım” dedi.

Mithat Yenigün: İnşaat sektörü destek kapsamına alınmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, koronavirüsün ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Yenigün, "Yurtiçi ve yurtdışında istihdam kapasitesi yüksek inşaat sektörü destek kapsamında olmalı" dedi...

Mithat Yenigün: Herkes müteahhit olmamalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün: "Türkiye’de 440 bin müteahhit var, bizim üyelerimizin sayısı 120. Herkes müteahhit olmamalı. Teknik ve finansal kapasitesi yeterli olmayan ve ayıplı iş yapan firmaların sektörden ayıklanmasına olanak sağlayacak yasal zemin hazırlanmalı" dedi

Mithat Yenigün: Faiz indirimi sektörümüz açısından olumlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Merkez Bankası faiz indirim kararına ilişkin açıklama yaptı. İşte Yenigün'ün açıklaması...

Eylül’de hangi bankaların konut kredisi faizleri düştü?

Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile başlayan bankaların konut kredisi faizlerindeki düşüş trendi Eylül ayında da hız kaybetmeden devam ediyor. Eylül ayında hangi bankalar konut kredisi faizleri düştü?

Yapı Kredi Bankası'nın konut kredisi faizlerini 10 puan düştü!

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. Bankanın konut kredisi faizleri tüm vadeler için 10 puan düştü.

'Konut stoku müteahhitten fona geçsin' önerisi!

Türkiye’nin yıllık konut ihtiyacının 900 bin olduğunu söyleyen TMB Başkanı Mithat Yenigün, konut stokunun fonlar tarafından alınarak çözüleceğini söyledi. Yenigün, bu öneriyi Türkiye Emlak Katılım Bankası yetkilileriyle görüştüklerini söyledi.

Murat Kurum: Dar gelirli vatandaşlarımızın konut alabilmesinin önünü açtık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, memleketi Konya'da vatandaşlarla bayramlaştı. Kurum, ülke genelindeki sosyal konut projelerinden bahsederek, "İhtiyacı olan vatandaşlarımızın konut alabilmesinin önünü açtık" dedi. 

mithat yenigün konut fiyatları açıklaması Haberi

mithat yenigün konut fiyatları açıklaması

Türk Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Sabah Gazetesi köşe yazarı Hülya Güler, bugünkü köşesinde TMB Başkanı Mithat Yenigün ile yaptığı röportajı yazdı.

İşte Hülya Güler'in 'Çin fiyatına Avrupa standardı' başlıklı yazısı...

1972 yılından bu yana gerçekleştirdikleri 10 binin üzerinde proje ile yurtdışı müteahhitlik pazarında önemli bir yer edinen Türk müteahhitlik firmaları şimdi ABD ve Avrupa gibi gelişmiş pazarlardan davet almaya başladı. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, konut sektöründe balon olmadığını söyledi. 

KONUTTA BALON YOK TALEP DÜŞTÜ

İnşatta iç piyasaya ilişkin değerlendirmeleriniz neler?

İnşaat denince akla hemen konut sektörü akla geliyor. Yılda bizim 1.2-1.3 milyon konut ihtiyacımız var. Pandemi sürecinde sağlanan düşük faizli kredi imkanı sektöre çok ciddi bir destek sağladı. Bir yandan da yastık altındaki önemli bir...