18 / 04 / 2024

mobilya fabrikasına güneş enerjisi santrali

mobilya fabrikasına güneş enerjisi santrali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Atilla Gürbüz, "Tükettiğimiz enerjinin yaklaşık yüzde 73'ünü ithal ediyoruz. O nedenle mümkün olduğu kadar kendi kaynaklarımızı kullanmak istiyoruz" dedi...

Emekli ikramiyelerinde son dakika! SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan emekli ikramiyelerindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Asgari ücret ve memur maaş zamlarının netlik kazanmasıyla birlikte kıdem tazminatı da yeniden hesaplanacak. Peki, Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Kayseri Güneşli'de 1 milyon metrekarelik arazide villa yapılmasına tepki!

Kayseri’nin Güneşli Mahallesi’nde köylülerin 1960'da Tarım Meslek Lisesi yapımı için bağışladığı yaklaşık 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alana Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin villa yapma kararına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.

Antalya'ya 125 milyon liralık güneş paneli fabrikası!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Basın Ekspres Yolu'na MOD Güneşli projesi ile 300 yeni konut geliyor!

MOD Gayrimenkul Basın Ekspres Yolu'na MOD Güneşli projesi ile 300 yeni konut inşa edecek. Proje Basın Ekspres Yolu’nda 8 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek.

Apartman çatılarına güneş panelleri geliyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim sağlayacak güneş panellerinin sisteme kazandırılması için çalışmalara başladı. Düzenlemeden, yeni inşaatların, toplu konut projelerinin yanı sıra villalarda yararlanabilecek.

Akyazı Şenol Güneş Stadı 15 yıllığına kiralandı!

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş., Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi’ni 15 yıllığına kiralama kararı aldı. Karar, KAP'ta yayınlandı.

Güneşli MOTTO İstanbul yatırımcısına kazandıracak!

Güneşli'de inşa edilen MOTTO İstanbul Projesi yatırımcısına en cok kazandıran yükseliyor. Celaloğlu İnsaat'ın sahibi Selahattin Sulu projenin detaylarını paylaştı.

Güneşay Metal Mobilya Otomotiv Ve Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güneşay Metal Mobilya Otomotiv Ve Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Sevtap Gümüşoğlu imzasıyla kuruldu.

mobilya fabrikasına güneş enerjisi santrali Haberi

mobilya fabrikasına güneş enerjisi santrali


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Atilla Gürbüz, "Tükettiğimiz enerjinin yaklaşık yüzde 73'ünü ithal ediyoruz. O nedenle  mümkün olduğu kadar kendi kaynaklarımızı kullanmak istiyoruz. Bununla ilgili girişimcilerimizin önünü açtık" dedi.


Gürbüz, Alman enerji firması BW tarafından Kayseri Serbest Bölge'de faaliyet gösteren Gürkan Mobilyanın elektrik ihtiyacının karşılanması için kurulan güneş enerjisi santralinin açılışında yaptığı konuşmada, santralin her iki kuruluşa da hayırlı olması temennisinde bulundu.


Enerjinin sosyal ve toplumsal kalkınmanın temel girdisi olduğunu belirten Gürbüz, insanın damarlarındaki kan neyse sanayi ve ekonomi için de enerjinin o manaya geldiğini söyledi.


Enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi, Türkiye'de üretilen sanayi ürünlerinin dünya pazarlarında rekabet edebilmesi ve çevrenin korunmasının ancak sürdürülebilir enerji politikalarıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Gürbüz, şunları kaydetti:


"Bu doğrultuda Enerji Bakanlığı olarak...