25 / 04 / 2024

mobilya satışları 2014

mobilya satışları 2014

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "Mobilya sektöründe zaman zaman 2 - 3 ayı bulan durgunluk yaşanabilir. Ama düğün sezonunda bunun hepsini telafi edeceğiz" dedi...

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut satışlarındaki artış mobilya sektörünü de etkiledi!

MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, koronavirüs salgını sürecinde online siparişlerin arttığını belirtti. Çalışkan, konut satışlarında yaşanan hareketlenmeyle birlikte mobilyada satışların da arttığını söyledi...

4 yılda yabancılara yapılan konut satışları TBMM'de!

2014-2019 yılları arasında yabancılara yapılan konut satışları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konut satışlarındaki düşüş mobilya sektörünü de etkiliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı son verilere göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,8 oranında azalış kaydetti.

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de büyük heyecan yarattı. Konutta tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak.

KDV indirimi mobilya satışlarını artırdı!

Mobilyada uygulanan KDV indirimleri satışlara yansıdı. Mobilya satışları yüzde 40 artarken, 30 binlik ek istihdam yaratıldı.

Mobilya satışları KDV indirimiyle yüzde 40 arttı!

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, "Mobilyada KDV indiriminin başladığı şubat ayının ilk günlerinden bu yana satışlar yüzde 40 oran ile arttı.''

Vergi indirimi, mobilya ve beyaz eşya satışlarını artırdı!

KDV ve ÖTV'deki indirim beyaz eşya ve mobilya satışları artırdı. Mobilya satışlarında yüzde 55, beyaz eşya satışları ise yüzde 25 oranında artış yaşandı.

Adana'da konut satışları yüzde 13 arttı!

TÜİK verilerinden derlediği bilgilere göre, Adana'daki konut satışları 2015'te 2014 yılına göre yüzde 13 arttı. 2014 yılında 20 bin 897 olan konut satışları, 2015'te 23 bin 413 olarak gerçekleşti.

Galatasaray sponsorluğu Dumankaya'nın satışlarını artırdı!

Galatasaray'a sponsor olan Dumankaya İnşaat, satışlarını 2014'e göre yüzde131 artırdı. 463 milyon lira ciro elde eden firmanın Gebze'deki projesi yetişseydi ciroları 680 milyon lirayı bulacaktı.

12 taksit mobilya, satışları yüzde 10 artırdı!

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, “Vadeler kısılınca senetli satışların önü açılıyor, bunların da takibi kolay değil. O anlamda da sıkıntı vardı" dedi.

ABD'de 2. el konut satışları Kasım'da yüzde 10,5 azaldı!

ABD'de ikinci el konut satışları kasımda yüzde 10,5 azalışla Nisan 2014'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Bu sonuçla, Nisan 2014'den bu yana en düşük seviyesine gerileyen satışlara ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 0,2 düşüş yönündeydi.

mobilya satışları 2014 Haberi

mobilya satışları 2014


Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, kredi kartlarındaki taksit sınırlamasının ardından durgun bir dönem geçiren mobilya sektörünün, düğün sezonunda işlerinin açılacağını söyledi. 


"Sektörde 3 aydır sıkıntılı bir süreç yaşanıyor"


Boydak, bir otelin toplantı salonunda düzenlenen "5. Mükemmel Paydaş İlişkileri Buluşması"nda yaptığı konuşmada, en verimli dönemlere girilmesine rağmen mobilya sektörünün özellikle 3 aydır sıkıntılı bir süreçte olduğunu söyledi. 


Türkiye'nin çok genç nüfusa sahip olduğunu ve sektör olarak bu genç nüfustan umutlu olduklarını belirten Boydak, şunları kaydetti: 


"Her yıl 800 bin gencimiz evleniyor. Bunların yatağa, mobilyaya, kanepeye ihtiyacı var. İşlerimizde zaman zaman 2-3 ayı bulan durgunluk yaşanabilir. Ama öyle bir zaman gelecek ki bunun hepsini telafi edeceğiz. Bizim bugünlerde birbirimize kenetlenip daha iyi motive olarak işlerimizin daha iyi olacağına inanmamız gerekiyor. Ar-Ge çalışmalarına önem...