18 / 04 / 2024

Hacı Boydak: Mobilya sektörünün ümidi evlenecek çiftler!

Hacı Boydak: Mobilya sektörünün ümidi evlenecek çiftler!

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "Mobilya sektöründe zaman zaman 2 - 3 ayı bulan durgunluk yaşanabilir. Ama düğün sezonunda bunun hepsini telafi edeceğiz" dedi...




Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, kredi kartlarındaki taksit sınırlamasının ardından durgun bir dönem geçiren mobilya sektörünün, düğün sezonunda işlerinin açılacağını söyledi. 


"Sektörde 3 aydır sıkıntılı bir süreç yaşanıyor"


Boydak, bir otelin toplantı salonunda düzenlenen "5. Mükemmel Paydaş İlişkileri Buluşması"nda yaptığı konuşmada, en verimli dönemlere girilmesine rağmen mobilya sektörünün özellikle 3 aydır sıkıntılı bir süreçte olduğunu söyledi. 


Türkiye'nin çok genç nüfusa sahip olduğunu ve sektör olarak bu genç nüfustan umutlu olduklarını belirten Boydak, şunları kaydetti: 


"Her yıl 800 bin gencimiz evleniyor. Bunların yatağa, mobilyaya, kanepeye ihtiyacı var. İşlerimizde zaman zaman 2-3 ayı bulan durgunluk yaşanabilir. Ama öyle bir zaman gelecek ki bunun hepsini telafi edeceğiz. Bizim bugünlerde birbirimize kenetlenip daha iyi motive olarak işlerimizin daha iyi olacağına inanmamız gerekiyor. Ar-Ge çalışmalarına önem vererek, şirketlerimizin kendini geliştirmesi lazım. Özellikle yurt içi ve yurt dışı fuarları iyi takip etmemiz gerekiyor. İnşallah önümüz açık, hiç korkmayalım. Eğer 800 bin çift evlenecekse bunların illa ki yatağa, mobilyaya ihtiyacı var. Son zamanlarda kredi kartlarındaki taksit oranlarının düşmesi durgunluk yaşanmasında etkili oldu. Ama bu geçiş süreci, işlerimiz açılacak." 


Geçtiğimiz günlerde kurumlar vergisi listesinin açıklandığını anımsatan Boydak, Kayseri'de ilk 100 şirketin ödediği kurumlar vergisinin yüzde 45'ini Boydak grubunun oluşturduğunu vurguladı. 


"100 ülkeye ihracat yapıyoruz"


Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak da 1980'li yıllarda Türk Standartları Enstitüsünden belge almadan Kırşehir'den öteye ürün satamadıklarını, şimdi TSE ile birlikte çalıştıklarını ve 100 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. 



AA


Geri Dön