19 / 04 / 2024

Mobilya sektörü ne durumda

Mobilya sektörü ne durumda

Ofis Tekin Exclusive Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin:“Mobilya sektöründe Türkiye’de muhteşem bir potansiyelve artan kalite var. 2023’e kadar mobilyada ‘made in Turkey’markası oluşacak” dedi.

Mobilya sektörü 10 yılda 7 kat büyüdü!

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından, iş adamlarına yönelik " Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları " konulu eğitim semineri İnegöl'de düzenlendi.

Mobilya ihracatı yüzde 13 arttı!

MOSDER tarafından açıklanan 2014 3. çeyrek ihracat ve ithalat verilerine göre, geçtiğimiz yıl 1.556.416,353 Dolar olan ihracat rakamı yüzde 13 artış göstererek 1.762.823,461 Dolar’a ulaştı.

Mobilya için fikri olan gence 10 bin lira ödül!

Mobilya için fikri olan gence 10 bin lira ödül verilecek. Mobilya sektörü genç beyinlerin projelerini, fabrikalarda işleyerek ihraç edecek. Bu kapsamda düzenlenen yarışmada birinci gelen gence de 10 bin TL ödül verilecek.

MOSDER mobilya sektörünü canlandırdı!

MOSDER Mobilya Festivali 30 Kasım Pazar günü sona erdi. Mobilya sektörüne yeni bir hareket ve canlılık getiren MOSDER mobilya festivalinden hem tüketiciler hem de marka sahipleri memnun ayrıldı.

Mobilya sektörü, 2015'ten umutlu!

Mobilya sektörü, sektörün iş alanları ve istihdam rakamlarıyla gelişmeye açık olması ve potansiyel arz etmesi nedeniyle ekonomimizin lokomotif sektörleri arasında yer alıyor. Mobilya sektörü, 2015'ten umutlu.

Mobilya sektöründe hareketli günler yaşanıyor!

Yaz rehaveti, bayram derken durgun bir dönem geçiren ofis mobilya sektörü, iş dünyasının canlanmaya başladığı sonbahar ayları ve çok sayıda plazanın peşpeşe hizmete girmesiyle yoğun trafik yaşıyor

Mobilya’daki yüzde 18’lik KDV sektörü küçültüyor!

Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, mobilya sektöründe alınan yüzde 18’ lik KDV oranının yüzde 8’ e düşürülmesinin kayıt altıların artarak ülke istihdamına katkı sağlayacağını söyledi.

Veysel Eroğlu: Mobilya sektörünü stratejik sektör seçtik!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Mobilya sektörünü stratejik sektör olarak seçtik. Her türlü desteği vereceğiz. Yani bütün dünyaya mobilya ihraç eden Türkiye'yi, bir üs haline getirmek için her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Mobilya sektörü ihracat rakamlarını yüzde 18 artırdı!

Türk mobilya sektörünün nabzını tutan en önemli sivil toplum örgütü Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye, mobilya ihracatında, 2014 yılının ilk üç ayında yüzde 18 artış gerçekleşti.

Hüseyin Ataol: Mobilya’daki yüzde 18’lik KDV sektörü küçültüyor!

İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED) Başkanı Av. Hüseyin Ataol, mobilya sektöründe alınan yüzde 18’ lik KDV oranının yüzde 8’ e düşürülmesinin kayıt altıların artarak ülke istihdamına katkı sağlayacağını söyledi..

Mobilyacılara, uluslararası ticarette istihbarat eğitimi verilecek!

Akdeniz İhracatçı Birlikleri ( AKİB ), yürüttüğü projede yer alan ihracatçılara Adana ve Kayseri'de uluslararası ticarette istihbarat eğitimi verecek. Eğitimin ilki 12-13 Nisan'da Adana’da, ikincisi 19-20 Nisan'da Kayseri’de düzenlenecek.

İGED İnşaat ve mobilya sektöründe 1 günde 1 milyar liralık değer yarattı!

İnşaat ve mobilya sektörü İş Forumu’ nda İstanbul’ daki dört iş adamı derneği, mobilyacı ve inşaat malzemesi tedarikçisi üyelerini 50 büyük inşaat firması ile buluşturdu.

Cemal Tekin: Mobilya sektörü 2014 yılında ihracat hacmini büyütecek!

Dokuz milyar dolarlık genel mobilya sektörünün yüzde 30’ unu oluşturan Türk ofis mobilyaları endüstrisi, üretimde gösterdiği büyümeyi ihracatta da göstermek için 2014 yılında çıtayı yükseltiyor...

KDV indirimi mobilya sektörüne can suyu oldu!

Mobilya Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilya ürünlerinde KDV'nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesinin sektörü hareketlendirdiğini ve satışlarda yüzde 30 artış yaşandığını belirtti.

İdeal Home inşaat sektörüne giriyor!

Mobilya alanındaki ürün gamını İnegöl'de imal edip, satışını Suudi Arabistan'daki mağazalarında gerçekleştiren İdeal Home Satış ve Pazarlama Müdürü Haitham El-Nagar, mobilya sektörünün yanı sıra inşaat sektörüne girme hedeflerinin de bulunduğunu belirtti.

Taksit süresinin 12 aya çıkması mobilya sektörünü canlandıracak!

Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ni temsil eden MOSDER, BDDK, kredi kartıyla mobilya alımında taksit süresini 12 aya çıkarmasının, Türk mobilya sektörüne hareket getireceğini açıkladı.

Mobilya sektörüne MODEF EXPO morali!

İnegöllü 181 mobilya firmasının katıldığı 34’üncü MODEF EXPO, sektörün yüzünü güldürdü. 50 ülkeden alım heyetinin geldiği fuarda yurtdışından gelen müşterilerle yüksek oranlarda ihracat anlaşması imzalandı.

Türk Eximbank mobilya sektörüne olan teşviki artırıyor!

MOSDER, İhracatçıya yönelik uzun vadeli ve uygun koşullu kredilerin Türkiye Mobilya sektörü için büyük avantaj sağladığını ve bu yeni uygulamanın yeni pazarlara ihracatın artırılması yönünde önemli bir adım / girişim olduğuna dikkat çekiyor

Mobilya sektöründe geçici daralmaya esnek taksit imkanı!

İthal ürüne getirilen ek vergi ile ivme kazanmasına karşın, son aylardaki siyasi belirsizlik, dövizdeki hareketler nedeniyle geçici durgunluk yaşayan mobilya sektörü, sorunu taksit sınırlandırmasının esnetilmesiyle gidermek istiyor.

İran ambargosunun kalkması Türk mobilya sektörüne yarayacak!

İran ambargosunun kaldırılması mobilya sektöründe de heyecan oluşturdu. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, söz konusu ambargonun kalkmasının İran gibi ticaret hacmi yüksek bir pazarın Türkiye mobilya sektörüne fayda sağlayacağına dikkat çekiyor.

Türk mobilya sektörü İtalya’ya çıkarma yaptı!

SON yıllarda tasarım ile öne çıkan Türk mobilya sektörü İtalya’ya çıkarma yaptı. Ahmet Güleç, “Bu fuar dünyanın en prestijli fuarı olduğu için burada yer alıyoruz ve firmaların katılmasını teşvik ediyoruz.” dedi.

Konut sektörünün hareketliliği mobilya sektörüne de yansıdı!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı mobilya sektörünü değerlendirdi…Konut sektörünün hareketli dönemi, ihtiyaç gereği mobilya sektörüne de değdi.

Mobilya sektöründe ihracat 3 kattan fazla arttı!

Mobilya sektörü ihracatını son 10 yılda 3 kattan fazla artırarak yükselen değerini ortaya koydu. Sektör, 2014 yılında 2,9 milyar dolar ihracatla Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü’ne damgasını vurdu.

Eskişehir'de mobilya sektörüne kadın eli!

Eskişehir’de mobilya sektörüne kadın eli değdi. Nur Mobilya’nın sahibi Tuba Çoban, kadınların iş hayatında mutlaka aktif olması gerektiğine vurgu yaparak, çalıştığı sektör ile ilgili ayrıntıları anlattı.

CAFA ve EFIC’de Türkiye mobilya sektörü konuşuldu!

Asya Pasifik Mobilya Federasyonu ( CAFA ) ve Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu ( EFIC )’e başkanlık düzeyinde katılım gösteren MOSDER, Türkiye mobilya sektörünün gelişimini gözler önüne serdi.

Doğanlar Holding enerji sektörüne giriyor!

Doğanlar Holding mobilya, inşaat ve gıdadan sonra enerji sektörüne giriyor. 2015'te 250 milyondolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapmaya hazırlanan şirket, Troypark AVM'yi de 30 Ocak'ta açacak.

Mobilya sektörü ne durumda Haberi

Mobilya sektörü ne durumda

Türkiye’de mobilya sektörü yaklaşık 40 bin işletme ve 160 bini aşkın istihdamla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ederken, sektör temsilcileri ihracat ve ithalat rakamları arasındaki olumlu farkın ülke ekonomisin en büyük sıkıntılarından biri olan cari açığa çare olabileceğini belirtti.


Türkiye’nin mobilya başkenti olarak bilinen Ankara Siteler’de faaliyet gösteren Ofis Tekin Exclusive’in Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin, Türk mobilya sektörü ihracatının 2014 yılı rakamlarına göre 2,4 milyar dolarlık bir hacme ulaştığını hatırlatarak, gelecek yıl sektörün 3 milyar dolar ihracat hedeflediğini söyledi.


Mobilya sektöründe ‘ticaret fazlası’nın son yıllarda sürekli artığının altını çizen Tekin, “Bu artış sadece ihracat rakamlarında olmadı. Aynı dönemlerde iç piyasadaki talep de sektörde yüzleri güldürdü. Bu günlerde hem siyasi belirsizlik, Ramazan dönemi, yaz aylarının rehaveti gibi etkenler sektörde durgunluğa...