19 / 04 / 2024

Mobilya sektörü, 2015'ten umutlu!

Mobilya sektörü, 2015'ten umutlu!

Mobilya sektörü, sektörün iş alanları ve istihdam rakamlarıyla gelişmeye açık olması ve potansiyel arz etmesi nedeniyle ekonomimizin lokomotif sektörleri arasında yer alıyor. Mobilya sektörü, 2015'ten umutlu.



Kentsel dönüşüm projeleri ve ihracat ataklarıyla istihdam oranını 500 bin kişiye çıkartan mobilya sektörü, 2015'ten umutlu.


Kensel dönüşüm projeleri ve inşaat sektöründeki hareketlilik mobilya sektöründeki istihdamı arttırdı!


Türkiye’nin ihracat alanındaki taşıyıcı güçleri arasında yer alan mobilya sektörü istihdam yaratmada da önemli bir pozisyonda. Başta Bursa-İnegöl, Kayseri,  İzmir  ve  Ankara  olmak üzere 41 ilde aktif olarak mobilya üretimi yapan ve bulunduğu şehre ekonomik olarak da katkı sağlayan mobilya sektörü 500 bin kişiye istihdam sağlıyor.


2014 yılının ilk üç ayında %18’lik büyüme grafiği!

2014 yılının ilk üç ayında Türk mobilya sektörü yüzde 18 gibi ciddi bir büyüme gösterdi ve 567.039.589 Dolar değerinde ciddi bir ihracat rakamı elde etti. Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat; “Türk mobilya sektörünün önü açık. Başarımızı ve Türk mobilyasının kalite ve standartlarını dünyaya duyuracağız. Bu yıl itibariyle 500 bin kişiye istihdam sağlayan mobilya sektörü istihdam sayısını her geçen gün artırmayı hedefliyor. En büyük hedefimiz ise 2023. 2023 yılında 10 milyar Dolar ihracat, 25 milyar Dolar da üretim rakamı hedefliyoruz. ” dedi.


Mobilya sektöründeki istihdamın 2015 yılında artmasını beklediklerini anlatan Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, “Kentsel dönüşüm, başta inşaat ve mobilya olmak üzere pek çok sektör için yeni istihdam ve hareketlilik anlamına da geliyor.”dedi.


 


Mobilya sektöründe üretim anlamında ciddi bir artış yaşanacağına bu durumun sektördeki istihdam oranlarını da pozitif olarak etkileyeceğine dikkat çeken Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, “İstihdam düzeyi sıralamasına göre sektörümüzü İstanbul’un ardından sırası ile Ankara, Kayseri, Bursa ve İzmir takip ediyor. İstanbul mobilya sektörü işletme başına, 4,2 kişi, Ankara mobilya sektörü 3,7 kişi, Kayseri mobilya sektörü 14,5 kişi istihdam ediyor. Sektörümüzdeki bu istihdam endeksi 2012 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde artıyor” dedi.




2014 yılının ilk üç ayında ciddi bir büyüme gösteren Türk mobilya sektörünün gelecek aylarda da yükselişini sürdürmeye devam edeceğini ve 2023 hedeflerine ulaşmak için istikrarlı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden anlatan Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat; “Türk mobilya sektörü her geçen zamanda büyümesine devam ediyor. Türk mobilyacıları gelişen sanayisi, artan ar-ge çalışmaları, tasarıma ve yeniliğe verdiği önemle dünyada pek çok ülkeyle yarışır düzeyde. Yapılan çalışmaların ve sektördeki firmalar olarak bizim de emeğimizin karşılığını da büyüme ve ihracat rakamlarımız gösteriyor.” dedi.



Geri Dön