19 / 04 / 2024

Taksit süresinin 12 aya çıkması mobilya sektörünü canlandıracak!

Taksit süresinin 12 aya çıkması mobilya sektörünü canlandıracak!

Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ni temsil eden MOSDER, BDDK, kredi kartıyla mobilya alımında taksit süresini 12 aya çıkarmasının, Türk mobilya sektörüne hareket getireceğini açıkladı.



Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ni temsil eden Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun(BDDK), kredi kartıyla mobilya alımında taksit süresini 12 aya çıkarmasının, Türk mobilya sektörüne hareket getireceğini açıkladı


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartına taksit sınırlaması getiren yönetmeliği yeniden düzenleyerek kredi kartıyla mobilya alımında ödemede taksit süresini 12 aya yükseltti. Geçtiğimiz aylarda BDDK’ya konuya ilişkin kapsamlı bir rapor sunan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), kredi kartı kullanım alışkanlığının mobilya tüketicileri profilinde de etkili bir enstrüman olarak ortaya çıktığını ve bu sebeple kredi kartı taksit sayısının 12 aya çıkarılmasıyla birlikte mobilya satışlarının da artacağının altını çizdi. 


12 taksit mobilya satışlarını yüzde 20 artırır

Mobilya alımına karar veren kitlenin kadınlar olduğu ve kadınların satın almada en çok dikkat ettikleri kriterin yüksek taksitlendirme olduğunu belirten MOSDER Başkanı İsmail Doğan: “Yüz yüze 16 farklı ilde gerçekleştirdiğimiz kapsamlı araştırmalar da gösteriyor ki; her 4 tüketiciden 3’ü mobilya satın alırken ‘taksitli’ alışveriş yapmak istiyor ve taksit sayısında 12 ayı tercih ediyor. BDDK’nın yapmış olduğu bu yeni düzenleme ile mobilya satışlarının yüzde 20 oranında artacağını ön görüyoruz. MOSDER olarak; 9 taksit düzenlemesi yayınlandığı günden beri, taksit sınırının 12’ye çıkarılması için yoğun bir kulis çalışması yaparak BBDK’ya kapsamlı raporlar sunmuştuk. Ortaya çıkan sonucun MOSDER’in önerisi yönünde gerçekleşmesinin mobilya sektöründe de heyecan ve motivasyona neden olacağını düşünüyoruz” dedi.


Kayıt dışının önüne geçilmiş oldu

Türkiye mobilya ihracatının yüzde 60’ını gerçekleştiren ve Türkiye’nin en önde gelen Mobilya markalarını bünyesinde bulunduran Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), 12 taksit uygulamasıyla kayıt dışının önüne geçildiğini ifade ediyor ve şöyle devam ediyor: “Türkiye’deki mobilya satışlarının yaklaşık yüzde 70’i ana caddelerdeki mobilya mağazalarından gerçekleşiyor ve bu mağazaların neredeyse tamamı müşterilerini kredi kartlarına yaptıkları taksit seçenekleriyle memnun edebiliyor. Taksit sınırlaması kayıt dışına iten bir etki oluşturuyordu. Tüketici nezdinde de sektör için de olumsuz bir tablo söz konusuydu. Şimdi ise perakende satışlarında gözle görülür bir artış olacaktır”.



Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan, "BDDK'nın yeni düzenlemesiyle mobilya satışlarının yüzde 20 oranında artacağını öngörüyoruz" açıklamasında bulundu.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartıyla mobilya alımında taksit süresini 12 aya çıkarmasına ilişkin yazılı açıklama yapan Doğan, kredi kartı kullanım alışkanlığının mobilya tüketicileri profilinde etkili bir enstrüman olarak ortaya çıktığını belirtti.


MOSDER'in, Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75'ini temsil ettiğini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:


"BDDK'nın mobilya alımında kredi kartına yapılan taksit sayısını 12 aya çıkarması Türk mobilya sektörüne hareket getirecektir. Mobilya alımına karar veren kitle genellikle kadınlardan oluşmaktadır. Kadınların satın almada en çok dikkat ettikleri kriter de yüksek taksitlendirmedir. Yüz yüze 16 farklı ilde gerçekleştirdiğimiz kapsamlı araştırmalara göre, her 4 tüketiciden 3'ü mobilya satın alırken taksitli alışveriş yapmak istiyor ve taksit sayısında 12 ayı tercih ediyor.


BDDK'nın yapmış olduğu yeni düzenleme ile mobilya satışlarının yüzde 20 oranında artacağını öngörüyoruz. MOSDER olarak, 9 taksit düzenlemesi yayınlandığı günden beri taksit sınırının 12'ye çıkarılması için yoğun bir kulis çalışması yaparak BDDK'ya kapsamlı raporlar sunmuştuk. Ortaya çıkan sonucun MOSDER'in önerisi yönünde gerçekleşmesinin mobilya sektöründe de heyecan ve motivasyona neden olacağını düşünüyoruz."


-"Yeni düzenlemeyle kayıt dışının önüne geçildi"

Türkiye'deki mobilya satışlarının yaklaşık yüzde 70'inin ana caddelerdeki mobilya mağazalarından gerçekleştiğini belirten Doğan, "Bu mağazaların neredeyse tamamı müşterilerini kredi kartlarına yaptıkları taksit seçenekleriyle memnun edebiliyor. Taksit sınırlaması kayıt dışına iten bir etki oluşturuyordu. Tüketici nezdinde de sektör için de olumsuz bir tablo söz konusuydu. 12 taksit uygulamasıyla kayıt dışının da önüne geçilmiş oldu. Şimdi perakende satışlarında gözle görülür bir artış olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.


AA


Geri Dön