19 / 04 / 2024

Mobilyacılar federasyonu

Mobilyacılar federasyonu

‘Mobilya Federasyonu’ için bir araya gelen mobilya sektörünün öncü isimleri, bundan sonraki süreçte MOSFED adı altında (Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) Türkiye mobilyasını, Türkiye’de ve dünyada hak ettiği platformlara taşıyacak

Mobilyacılardan indirim çağrısına yanıt! 31 Aralık son tarih

İndirim çağrılarının ardından mobilyacılar harekete geçti. Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, federasyon üyesi 15 derneğin yıl sonuna kadar mobilyada perakende fiyatlarına zam yapmayacağını belirtti.

Fırıncılar Federasyonu’ndan Ekmek Zammı ile İlgili Açıklamalar

Son dönemde ülke genelinde artan ekmek fiyatlarına ilişkin Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, açıklamalarda bulundu. Ekmek fiyatlarının en son 9 ay önce güncellendiğini belirten Balcı, yapılan yüzde 40'lık zamın makul olduğunu ifade etti.

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

Ramazan pidesine dev zam! Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan çok konuşulacak açıklama!

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala insanlar tarafından pide fiyatları da merak konusu oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun yaptığı açıklama ile beraber pide fiyatlarına büyük zam geleceği düşünülüyor.

Fırıncılar Federasyonu açıkladı! Beklenen pide fiyat açıklaması geldi!

Ramazan ayı yaklaşırken, pide fiyatları merak uyandırdı. Vatandaşlar pide fiyatlarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Bunun üzerine Fırıncılar Federasyonu’ndan açıklama geldi. İşte detaylar!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'ndan 2. el araç açıklaması!

70 bin motorlu araç satıcısını temsil eden Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) son zamanlarda sık sık gündeme gelen 2. el araçlarla ilgili açıklama yaptı. 

Elmadağ'a mobilyacılar ihtisas OSB kuruluyor!

Ankara mobilya sektöründe merkez üssü olacak. Elmadağ'da kurulan mobilyacılar ihtisas OSB'de 100'den fazla fabrika kurulacak.

KDV indirimi uzatılırsa mobilyacılar için bayram olacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, 'Hükümet kararıyla KDV indirimi uzatılırsa mobilyacı için işte o zaman gerçekten bayram sonrası yeniden bayram olacaktır' dedi.

Elmadağ Mobilyacılar OSB 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, "Temeli bu yıl atılacak Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB tamamlandığında, ilk etapta 100'den fazla fabrika barındırması ve 20 binin üzerinde yeni istihdam sağlanması planlanıyor." dedi.

İnegöl Mobilyacılar Odası, 2. Mobilya İhtisas OSB'den arsa istedi!

İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “2. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Hizmet Destek Alanı projesi adı altında arsalar üretilip, odamıza kayıtlı olan üyelerimize sanayi sitesi yapmak istiyoruz'' dedi.

Mobilyacılar KDV indirimi istiyor!

Mobilya satışlarında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri, bu indirim sayesinde satışların yüzde 35-40 civarında artacağını söylüyor.

Mobilyacılar federasyonu Haberi

Mobilyacılar federasyonu



Son yıllarda birçok başarılı işe imza atan Türk mobilyacılar, sektöre ivme kazandıracak yepyeni bir birlikteliğe imza attı. Uzun süredir çalışmaları süren 'Mobilya Federasyonu' için bir araya gelen sektörün öncü isimleri, bundan sonraki süreçte Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) adı altında Türkiye mobilyasını, yurtiçi ve dışında hak ettiği platformlara taşımayı hedefliyor. Konuyla ilgili olarak MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, "Federasyonumuz, mobilya sektöründe 10 milyar dolar ihracat, 25 milyar dolar üretim kapasitesi hedefimize ulaşmamızda önemli bir adım oldu" dedi. 10 yılda sektör ihracatını 350 milyon dolardan, 2.2 milyar dolara çıkararak 7 misli bir büyüme...