28 / 03 / 2024

Mogan Gölü canlandırma çalışmaları

Mogan Gölü canlandırma çalışmaları

Suyu çekilen Mogan, taşıma suyla canlandırılmaya çalışılıyor. Mogan Gölü'nü besleyen 11 derede su azalıp, kurudu. Mogan'da su düzeyinin düşmesinden dolayı göl üzerinde yosun oluştu.

Mogan Gölü 1. etap projesi Ekim'de tamamlanacak!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mogan Gölü 1. etap kıyı bandı rehabilitasyon ve rekreasyon alanı çevre düzenlemesinin Ekim ayında tamamlanacağı müjdeledi.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Gül Proje açık artırmayla gayrimenkul satacak mı?

Gül İnşaat'ın portföyünde yer alan 212 adet gayrimenkul Turyap aracılığıyla açık artırma yöntemiyle satışa çıkmıştı. Gül proje ise gayrimenkulleri için böyle bir açık artırma yapmayı düşünmüyor. 

Gül İnşaat konut ve iş yeri açık artırma fiyatları!

Turyap aracılığı ile Gül İnşaat'ın Sefaköy, Ataköy ve Basın Ekspres'te yer alan toplam 10 projesindeki konut ve iş yeri açık artıma usulü ile satılıyor..

Gül İnşaat gayrimenkul ihalesi ne zaman?

Gül İnşaat, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Sefaköy, Ataköy ve Basın Ekspres bölgelerinde yer alan 10 projesindeki toplam 212 konut ve işyerini açık artırma ile satışa çıkarıyor. Peki, Gül İnşaat gayrimenkul ihalesi ne zaman?

Turyap Gül İnşaat açık artırma ihalesi 2018!

Gül İnşaat, Turyap aracılığı ile 212 gayrimenkulünü açık artırmayla satışa çıkarıyor. Açık artırma 6 Şubat Salı günü saat 12:00'de Double Tree By Hilton'da yapılacak..

Mogan gölü Kuğu Gölü Villaları'na değer katıyor!

Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde olan Gölü Villaları, Mogan gölündeki temizleme çalışmalardan en fazla etkilenen projelerin başında geliyor.. 

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat!

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat listesi 1 milyon 390 bin TL'den başlıyor. Proje Ankara'da Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde yer alıyor...

Van Gölü'ne sahil kordonu projesi geliyor!

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne sahip Van Gölü'nün etrafı canlandırılacak. Hayata geçirilecek olan Sahil kordonu projesiyle Van Gölü koyları turizme kazandırılacak.

Ankara Mogan Gölü 450 günde temizlenecek!

Gölbaşı’nın 30 yıldır temizlenemeyen doğa harikası gölü Mogan’da çalışmalar gelecek ay başlıyor. Mogan, 450 gün sürecek temizlikle eski günlerine dönecek

Ankara Mogan Gölü yeniden doğuyor!

"Mogan Gölü'nün Dip Çamuru Temizleme Çalışması Protokolü", Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından imzalandı.

Ankara Mogan Gölü denetleniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mogan Gölü’nü kirlettiği iddia edilen göl çevresindeki tüm işletmeleri tek tek denetledi.

Mogan Gölü ihalesi TBMM gündemine taşındı!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki Mogan Gölü'nün temizlenmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Mogan Gölü ihalelerinin neden sonuçlanmadığını soran Gök sorularını, Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Mogan Gölü canlandırma çalışmaları Haberi

Mogan Gölü canlandırma çalışmaları

Suyu çekilen Mogan, taşıma suyla canlandırılmaya çalışılıyor. Mogan Gölü'nü besleyen 11 derede su azalıp, kurudu. Mogan'da su düzeyinin düşmesinden dolayı göl üzerinde yosun oluştu. Mogan Gölü'ndeki su düzeyi, son günlerdeki kuraklık nedeniyle hızla düşmeye başladı. 


Ayrıca su düzeyinin düşmesinden dolayı göl üzerinde yosun oluştuğu görüldü. Mogan Gölü'nü besleyen 11 derede ise su azalıp, kurudu. Ankara ile birlikte Gölbaşı'na hayat veren ancak, kuraklık nedeniyle su düzeyi oldukça düşen Mogan Gölü'ne Kızılırmak Nehri'nden su verilmeye başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gölbaşı'nda verdiği iftar yemeğinde yaptığı açıklamada, suyu her geçen gün eksilen Mogan Gölü'ndeki su eksiğinin tamamlanana kadar devamlı su pompalayacaklarını söyledi. Gökçek'in bu açıklamanın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında yapılan Kızılırmak Nnehri Çölovası Mevkii'ndeki suyu, Kesikköprü- İvedik Arıtma Tesisleri'ne getiren...