24 / 04 / 2024

Moloz

Moloz

Büyükşehir Belediyesi’nin yol genişletmek amacıyla kamulaştırıp yıktığı binaların moloz yığınlarını kaldırmamasına tepki yağıyor.

Beylikdüzü'nde moloz atıkları belediye tarafından temizleniyor!

İLÇE genelinde moloz atıkları oluşmaması için çalışan Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kontrolleri sayesinde kaçak dökümlere de engel oluyor.

Bodrum'da 1. derece doğal sit alanına moloz döküldüğü iddiası!

Bodrum'da faaliyet gösteren 25 taş ocağı işletmesinin ''pasa döküm izni'' olmadığı, ayrıca pasalarını 1. derece doğal sit alanına döktükleri ileri sürüldü

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan yapacağını duyurduğu Buca Cezaevi arsasına moloz dökerek mezbeleliğe çevirdi. Olayın ardından harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyeyi uyardı. Ardından araziyi temizlemek zorunda kalan belediye, giriş çıkışlarını da kapattı.

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

İzmir depreminin ardından moloz dökümleri sorun oldu!

İzmir'de yaşanan depremin ardından ağır hasarlı binaların yıkım faaliyetleri sürüyor. Şehirdeki hafriyat sahaları ve moloz döküm alanlarının yetersiz olduğu iddia edildi.

İzmir depreminin ardından yeni iddia!

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmaların ardından şehirde bulunan hafriyat sahaları ve moloz döküm alanlarının yetersiz olduğu açıklandı.

Trabzon Moloz'a yeni yaşam ve rekreasyon alanı projesi geliyor!

Trabzon Moloz'da inşa edilen caminin çevresine Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 180 dönümlük yeni yaşam ve rekreasyon alanının projesi tamamlandı. Projede ihale sürecine başlanıyor.

Kayseri'de inşaat ustası Ufuk Akkoyun moloz yığınları arasında ölü bulundu!

Kayseri Melikgazi'de, sıhhi tesisat ustası Ufuk Akkoyun (32), 13 katlı inşaat halindeki binanın önündeki moloz yığınları arasında ölü olarak bulundu...

Hafriyat zorbaları!

Kadıköy Fikirtepe'de sokak aralarına ve bazı özel mülklere kaçak şekilde hafriyat ve moloz dökülüyor. Bölgede yaşayanlar kaçak dökümlerin gece saatlerinde, plakaları sökülen kamyonlarla yapıldığını söyledi...

Şişli Gülbağ'da 6 katlı binanın çatısı çöktü!

İstanbul Şişli Gülbağ Mahallesi'nde yer alan 6 katlı binanın çatısında çökme yaşandı, moloz parçaları etrafa saçıldı. 

Büyükçekmece ve Arnavutköy'deki tarım alanları moloz çöplüğüne döndü!

Mega kent İstanbul'da 14 hafriyat döküm sahası var fakat bazı inşaat şirketleri para ödememek için molozları, döküm alanına değil adeta doğaya bırakıyor. Bunlara son örnek Büyükçekmece ve Arnavutköy.

Trabzon Moloz Bölgesi'nin çehresi yeni yatırımlarla değişecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaptığı açıklamada, Moloz Bölgesi'nin çehresi yeni yatırımlarla değişeceğini söyledi.

Hafriyat dehşeti! Boş araziyi moloz yığınlarıyla doldurdular!

Bahçelievler’de kentsel dönüşüm projeleri kapsamında çıkan inşaat molozlarını güpegündüz boş araziye döktüler Kaçak döküm yapanlar drone ile görüntülendi.

Hafriyat kamyonları GPS ile izleniyor!

İBB, tarafından 2 Nisan 2018 yılında yürürlüğe giren uygulama ile şehirde hafriyat, moloz ve hazır beton taşıyan kamyonlara araç takip cihazları takıldı ve GPS ile izlenmeye başlandı.

700 yıllık Trabzon Akçakale Kalesi restorasyona hazırlanıyor!

Trabzon'da 700 yıl önce moloz ve kesme taşlarla inşa edilen Akçakale Kalesi restorasyona hazırlanıyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Moloz Haberi

Moloz

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Alparslan Türkeş Bulvarı'nı genişletme çalışmaları çevre ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Tellidere Mahallesi'nde kamulaştırılan binalar Büyükşehir ekiplerince yıkılırken, moloz yığınlarının aradan haftalar geçmesine rağmen ortadan kaldırılmamasına bölgede yaşayanlar tepki gösteriyor. Çirkin görüntünün yanı sıra molozların neden olduğu toz toprak özellikle ev hanımlarını çileden çıkarıyor. Yol genişletme çalışmalarını olumlu bulan ve destekleyen mahalle sakinleri, havaların ısınmaya başladığını ancak günün her saatinde havaya kalkan toz toprak nedeniyle pencerelerini açamaz duruma geldiklerini belirterek, "Herkes eve mahkum bir yaşam sürüyor. Çamaşırlarımızı balkonda, damda kurutamıyoruz. Pencerelerimizi açamıyoruz. Bir sürü astım hastası var. Her gün biri soluğu acil serviste alıyor. Lütfen biraz insan sağlığına saygı gösterin" diye konuştular. Moloz yığınlarının çevre ve görüntü kirliliğinin yanı sıra insan hayatını da tehlikeye...