20 / 04 / 2024

Moodys reform

Moodys reform

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'deki reform niteliğindeki düzenlemelere gözlerini kapattığını belirtti.

Reform Arc Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reform Arc Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Genç tarafından kuruldu.

Hb Reform İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hb Reform İnşaat Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bekir Sayar ve Hasan Akbaş ortaklığında kuruldu.

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Reform Plus İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reform Plus İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kerim Akpolad ve Mustafa Kütük ortaklığında kuruldu.

Reform Boru Ve Altyapı Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reform Boru Ve Altyapı Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Musa Eren Ertunç tarafından kuruldu.

Reform Construction İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Reform Construction İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beyoğlu'nda Adem Ceran tarafından kuruldu.

Reform Sosyal Yapı Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Reform Sosyal Yapı Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Çekmeköy'de Sezgin Şahin tarafından kuruldu.

Reform Harita Mühendislik İnşaat Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Reform Harita Mühendislik İnşaat Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Çağrı Beşli ve Tufan Üçüncü ortaklığında kuruldu!

Reform Art Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Reform Art Yapı Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Ömer Akçay tarafından kuruldu.

Reform İzolasyon İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reform İzolasyon İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Esat Korkmaz ve Mehmet Furkan Doğru ortaklığında kuruldu.

Silivri Reform Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Silivri Reform Yapı Denetim Limited Şirketi Ali Şılak tarafından Silivri'de kuruldu.

Reform Müteahhitlik Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Reform Müteahhitlik Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yakup Uzar tarafından kuruldu.

Reform Toptan İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Reform Toptan İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar’da  500 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Ercan tarafından kuruldu.

Moodys reform Haberi

Moodys reform

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çekmesini ve not görünümünü "durağan" olarak belirlemesini değerlendirdi.


Kuruluşun, Türkiye'nin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu düşük büyüme performansı ve cari açık nedeniyle düşürdüğünü açıkladığına işaret eden Canikli, bütün küresel ve bölgesel risk ve olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin, en yüksek büyüme hızını yakalayan 5 ekonomi arasında bulunduğunu vurguladı.


Türkiye'nin büyüme oranının, küresel büyüme oranı ve OECD ülkelerinin büyüme oranlarının çok üzerinde olduğunu ve bunun devam edeceğini belirten Canikli, şu ifadeleri kullandı:


"Türkiye'nin büyümesinde görülen yavaşlama iç ve dış talebin daralmasından kaynaklanıyor. Yılın ilk 7 ayında bireysel kredilerdeki reel düşüş iç talepteki daralmayı ağırlaştırmıştır. Bununla ilgili olarak bireysel kredilerdeki genişlemeyi sağlayacak alınan etkili tedbirleri Moody's görmemiş ya...