20 / 04 / 2024

Moodys turkey

Moodys turkey

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Kuzu Grup Expo Turkey by Qatar'a katıldı!

Türkiye ve Katar işbirliği ile gerçekleşen Expo Turkey by Qatar Fuarı kapılarını açtı. Kuzu Grup fuara, SeaPearl Ataköy projesiyle katıldı.

Expo Turkey by Qatar kapılarını açtı!

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Expo Turkey by Qatar bugün başladı. Fuar ile iki ülke arasındaki ticaretin 2 katına çıkarılması hedefleniyor.

Expo Turkey by Qatar yarın açılıyor!

Katar ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini iki katına çıkaracak Expo Turkey by Qatar Fuarı yarın kapılarını açıyor. 21 Nisan'da sona erecek fuara 80 işadamının katılması bekleniyor.

Astaş Holding, Expo Turkey by Qatar'a katılıyor!

Astaş Holding, 19-21 Nisan 2017 tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek “Expo Turkey by Qatar” fuarında yeni proje ve yatırımlarını tanıtacak

Sinpaş, Expo Turkey by Katar 2017’ye katılıyor!

Sinpaş, 300’den fazla Türk firması ve Körfez Bölgesi’nden 3000’den fazla iş adamını bir araya getirecek olan Expo Turkey by Katar 2017’ye katılıyor.

Expo Turkey by Qatar için geri sayım başladı!

Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik potansiyeli harekete geçirmeyi hedefleyen Expo Turkey by Qatar için geri sayım başladı.

Strong Buıld Turkey İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Strong Buıld Turkey İnşaat Anonim Şirketi Mohammad Yasın Stanıkzaı ve Mohammad Shafı Stanıkzaı ortaklığında 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Cityscape Turkey 2017 ertelendi!

23-25 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Cityscape Turkey 2017 ertelendi. İşte dataylar..

Cityscape Turkey 2017 yine kazandıracak!

İstanbul, Dünya’nın en önemli gayrimenkul platformlarından Cityscape’e ikinci kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Cityscape Turkey 2017 Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde 23-25 Mart tarihleri arasında yapılacak. .

Expo Turkey by Qatar'a inşaat firmaları da katılacak!

Türkiye ile Katar arasında köprü oluşturacak Expo Turkey by Qatar'ın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Fuara, inşaat, gayrimenkul, turizm, enerji, çevre yönetimi, gıda, ulaşım ve mobilya gibi farklı sektörlerden 300 firma katılacak.

Cityscape Turkey 2017, 23 Mart'ta başlıyor!

Gayrimenkul sektörünün en prestijli küresel organizasyonlarından Cityscape ikinci kez Türkiye’ye geliyor. Cityscape Turkey, 23-24-25 Mart 2017 günlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek .

Trust Turkey İnşaat Makina İmalat Limited Şirketi kuruldu!

Trust Turkey İnşaat Makina İmalat Limited Şirketi 500 bin TL sermaye ile bugün M. Abdelhakim Haskem Mohamed imzasıyla kuruldu.

Gildemeister Turkey Solar Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Gildemeister Turkey Solar Enerji Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Andre Kremer ve Fabıan Pjılipp Herr imzasıyla kuruldu.

Moodys turkey Haberi

Moodys turkey

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yayımlanan raporda, Türkiye’deki konut fiyatları artışının ‘sürdürülebilir olmadığı’ belirtilirken, buna karşılık piyasa dinamikleri ve yasal düzenlemeler sayesinde ekonomide konut piyasası kaynaklı bir yavaşlamanın önüne geçileceğine dikkat çekildi. Moody’s Kıdemli Başkan Yardımcısı Jose de Leon, “Türkiye’de konut fiyatlarındaki artışın uzun süre devam etmesi pek olası değil. Fiyatlar istikrar kazandığında veya gerilediğinde ise bankaların sağlıklı kredi verme alışkanlıkları ve makro ihtiyati tedbirler sayesinde piyasanın yumuşak bir iniş yaşayacağını düşünüyoruz” dedi. Raporda ayrıca nüfus dinamikleri ve konut kredilerinin toplam kredilerde payının düşük olması nedeniyle Türkiye’de konut fiyatları kaynaklı kriz olasılığının ABD veya İspanya’dakinden daha düşük olduğu ifade edildi. Moody’s ayrıca Türkiye’de varlık teminatlı menkul kıymet ihracının artmasını beklediklerini de belirtti. 


REEL ARTIŞ YÜZDE 31 


Moody’s’i değerlendirme yapmaya iten tablo,...