25 / 04 / 2024

morgıç devlet garantisi

morgıç devlet garantisi

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD, 1929 yılındaki ekonomik krizden önemli ölçüde mortgage (ipotekli konut finansmanı) sistemi sayesinde çıkmayı başardı. O zamanlar piyasa mekanizması tam bilinmediğinden 'devlet eliyle' sistemin çalıştırılması yolu seçildi.

Ticari mevduatlara da devlet garantisi geldi

Bundan böyle sadece gerçek kişiler değil şirket ve işletmelerin ticari mevduatları da devlet güvencesinde olacak.

Çiftçilere bomba müjde! Tarımda 'İngiliz modeli' hazırlığı başladı: Devlet gelir garantisi verecek!

AK Parti kaynakları son zamanlarda sık sık gündeme gelen tarım sektöründe, ‘İngiliz modeline’ benzer bir sistem kurularak, üreticinin ürününü sigortalatması durumunda devletin gelir garantisi vereceğini bildirdi.

Kripto paraya devlet garantisi geliyor!

Kripto paraya iki ayaklı yasal çerçeve oluşturmaya hazırlanan AK Parti ilk olarak borsaları denetlenebilir hale getirerek kullanıcıya devlet güvencesi verecek. 

Kripto para borsaları devlet garantisine alınabilir mi?

Kripto para furyası özellikle son senelerde çok sayıda kişinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Peki son zamanlarda dolandırıcılık olaylarıyla gündeme bomba gibi düşen kripto para piyasaları için devlet garantisi getirilebilir mi?

Kripto mağdurları şimdi ne yapacak?

Kripto paralarla ilgili bilgiler paylaşan Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat ile son kripto vurgununu anlattı. Polat, kripto borsalarında devlet garantisi olmadığını ve riskin çok yüksek olduğunu belirtti.

Kripto para borsasının sicili kabarık!

Kripto para borsası Thodex bombası, piyasanın denetimsizliğini bir kez daha ortaya çıkardı.  Denetimsizlik ve devlet garantisi bulunmaması sebebiyle riskli yatırım denen piyasanın geçmişinde de birçok dolandırıcılık bulunuyor. Çoğu şirket iflas açıklıyor ve paraları yok ediyor. 

Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi!

Resmi Gazete'de Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna geçici madde eklenerek Kanal İstanbul'a devlet garantisi sağlanmış oldu. 

1 milyar liranın üzerindeki projelere hazine garantisi!

1 milyar liranın üzerindeki projelere hazine garantisi veriliyor. adı Yavuz Selim olarak açıklanan 3. köprü ve 3. havalimanı gibi projelerde sorun çıkarsa devlet hemen yetişecek.

Adanus Park projesinde kira garantisi!

ÇUKUROVA Gayrimenkul’ün Kartal’da inşa ettiği AdanusPark’tan 1+1 daire alanlar kazançlı çıkacak. 15 Eylül’e kadar AdanusPark’tan 1+1 daire alanlara bir yıl boyunca ayda 1.000 TL kira garantisi veriliyor...

TOKİ Bartın Devlet Hastanesi inşaat işi ihalesi bugün!

TOKİ Bartın Ulus 10 Yataklı Devlet Hastanesi, Kumluca 1'er Adet 2 Hekimlik Aile Sağlık Merkezi ve Eczane İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 27 Ağustos tarihinde (bugün) yapılıyor...

Şanlıurfa eski devlet hastanesinde yangın çıktı!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Şarkpınar Mahallesi'nde 2 yıl önce boşaltılan eski devlet hastanesi binasında yangın meydana geldi. İtfaiye, yangını kontrol altına almaya çalıştı ancak yetersiz kaldı.

TOKİ Bartın Ulus Devlet Hastanesi inşaat işi ihalesi yarın!

TOKİ Bartın Ulus 10 Yataklı Devlet Hastanesi, Kumluca 1'er Adet 2 Hekimlik Aile Sağlık Merkezi ve Eczane İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 27 Ağustos tarihinde gerçekleşiyor...

TOKİ Şanlıurfa Halfeti Devlet Hastanesi inşaat işi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa İli Halfeti İlçesi 30 Yataklı Devlet Hastanesi İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 26 Ağustos tarihinde (bugün) yapılıyor...

morgıç devlet garantisi Haberi

morgıç devlet garantisi

Devlet destekli şirketler, mortgage kredilerini bankalardan ve diğer mali kurumlardan satın aldı. Böylelikle, bankaların sürekli mortgage kredisi verecek fonları oldu. Bu kurumlar vergiden muaf tutuldu. Amaç, düşük riskli, devlet garantili, yüksek getirili mortgage senetleri oluşturup piyasada satmaktı. Hedefe ulaşıldı. Türkiye'de mortgage sisteminde ABD'deki gibi devlet garantisi getirilip getirilmeyeceği tartışmalarına son noktayı SPK koydu. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Turan Erol, hiçbir şekilde devlet garantili bir mortgage sistemi oluşturmayı düşünmediklerini söyledi. Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile Dünya Gazetesi'nin düzenlediği 'Konut Finansmanı Konferansı 2007: Türkiye'de Konuta Erişimi Artırmak' konulu konferansta konuşan Erol, Türkiye'de konut finansmanında SPK olarak yalnız denetleyici değil, sistemin gelişimini de destekleyeceklerini söyledi. İpotekli tahviller üzerinde çalışmalara devam eden SPK, 4 ürünün piyasaya çıkarılması üzerinde çalışıyor....