19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi!

Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi!

Resmi Gazete'de Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna geçici madde eklenerek Kanal İstanbul'a devlet garantisi sağlanmış oldu. 



Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna geçici madde eklendi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; böylece Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Çelik, kararı Twitter hesabından paylaşım yaparak açıkkladı. 

Kanal İstanbul a devlet garantisi verildi!

Resmi Gazete'de yayıımlanan geçici madde ise şöyle:

"“GEÇİCİ MADDE 4 – 15/3/2020 tarihinden sonra ihalesi yapılmış ancak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte henüz uygulama sözleşmesi imzalanmamış, yurt dışından finanse edilmesi planlanan yap-işlet-devret projeleri kapsamında, 1l/A maddesi uyarınca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı özel bütçeli kamu idareleri tarafından imzalanacak borç üstlenim anlaşmalarına, ilgili idarenin borç üstlenim anlaşmasından kaynaklanan yükümlülüklerinin yerine getirilmesini sağlayacak şekilde, 4749 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi ile 8/A maddesi hükümlerine tabi olmaksızın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da taraf olabilir.”

Kanal İstanbul a devlet garantisi verildi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek!


Geri Dön