26 / 04 / 2024

mortgage kredisi faiz oranları

mortgage kredisi faiz oranları

Bankaların tüketici kredilerinden olan konut kredisi ne demektir? Konut kredisi ile Mortgage arasındaki farklar nelerdir? Konut kredisi ve mortgage hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında bulabilirsiniz..

ABD'deki mortgage krizinden iyi haber var

ABD'den mortgage konusunda bir iyi bir de kötü haber var. İyi haber: Haziran'da haciz sayısı Mayıs'a göre düştü. Kötü haber: Geçen yılın aynı ayına göre arttı

Konut kredisi faiz oranlarında düşüş yaşandı!

Seçimlerden sonra konut kredisi faiz oranlarının düşmesi beklenirken, bankalarda ciddi bir düşüş henüz yaşanmadı. Bugün DD Mortgage ve Halkbank faiz oranlarını aşağı çekti. İşte güncel faiz oranları...

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Temmuz ayının ilk günlerinde en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0,98'den başlıyor. En son güncelleme 29 Haziran'da DD Mortgage tarafından yüzde 0,94 olan faiz oranı, yüzde 0,98'e yükseltilmişti.

Konut kredisi faiz oranları seçim sonrası ne olacak?

Konut kredisi faiz oranlarının seçim sonrası ne olacağı hakkında Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven değerlendirmelerde bulundu. İşte faiz oranlarıyla ilgili beklentiler ve son durum...

Konut kredisi faiz oranları düşüşte!

Kredi Pazarı konut kredisi faiz oranlarını güncelledi. Faiz oranları düşüşe geçti. 2 gün önceki listede Denizbank'ın ilk sırada yer aldığı kredi oranlarında DD Mortgage ilk sıraya yükseldi.

Konut kredisi faiz oranlarındaki son durum!

Konut kredisi faiz oranları güncellendi. Kredi Pazarı verilerine göre 10 yıllık faiz oranlarında Yapı Kredi ve DD Mortgage yüzde 0,91 ile ilk sırada yer alıyor.

Konut kredisi faiz oranları güncellendi!

Kredi Pazarı verilerine göre konut kredisi faiz oranları güncellendi. Yapı Kredi ile DD Mortgage yüzde 0,91 faiz oranı ile listede ilk sırada yer alıyor.

Mortgage kredisi almak için gerekli belgeler!

Mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi kullanabiliyor. Peki mortgage kredisini kimler kullanabilir? İşte mortgage kredisi almak için gerekli belgeler..

Mortgage kredisi nasıl hesaplanır?

Mortgage kapsamında, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriliyor. Peki, mortgage kredisi nasıl hesaplanır? Bankalar mortgage hesabını nasıl yapar?

Konut kredisi faiz oranları değişti mi?

Merkez Bankası Temmuz ayı kararlarını dün açıklarken bir haftalık repo faizi yarım puan (50 baz puan) düşerek yüzde 8,25'e çekti. Bu durum konut kredisi faiz oranlarının yeniden güncellenmesine sebep oldu. İşte yenilenen oranlar...

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi 2014! Yüzde 0,95'lik oranlarla!

Konut kredisi faiz oranları Temmuz ayının 9'unda olmamıza rağmen 3. kez güncellendi. Her seferinde düşüş yaşanan konut kredisi faiz oranlarında en düşük faiz oranı yüzde 0,95'e geriledi.

Şekerbank konut kredisi faiz oranları 2013 Aralık ayındaki rakamlara ulaştı!

Temmuz ayında konut kredisi faiz oranlarını indiren bankalar arasına Şekerbank da katıldı. Mart ayından bu yana oranlarını değiştirmeyen banka, aldığı kararla 3-120 ay vadeli oranlarını 0.30 puan düşürdüğünü açıkladı.

Konut kredisi faiz oranlarını düşüren bankalar! Yeni güncelleme yapıldı!

Konut kredisi faiz oranlarında en yüksek faiz oranı olan yüzde 1,49'a sahip Şekerbank'ta yüzde 0,30'luk düşüşle faiz oranı yüzde 1,19 olarak güncellendi...

Konut kredisi faiz oranı yüzde 1’in altında olan bankalar!

KrediPazari.com’un yaptığı açıklamaya göre banka geneline bakıldığında oranların hala yüzde 1’in üzerinde olduğu ve istenilen seviyelere henüz ulaşılamadığı görüldü. İşte Konut kredisi faiz oranı yüzde 1’in altında olan bankalar...

mortgage kredisi faiz oranları Haberi

mortgage kredisi faiz oranları

Konut kredisi ne demektir?


Günümüzde sıkça adını duyduğumuz konut kredisi ne demektir? Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredilerinde vadeler 5 ila 30 yıl arasında değişiyor. Konut kredilerinde faiz oranları sabit oluyor. Değişken faizli konut kredileri için Mortgage kredileri bulunuyor.



Konut Kredisi ve Mortgage Arasındaki Farklar Nelerdir?


Konut kredilerinde faiz oranları sabitken Mortgage kredilerinde ise bu oranlar değişkenlik gösterebiliyor. Konut kredilerinde taksit ödemeleri aksatıldığında yasal olarak bir yıl telafi hakkınız bulunurken Mortgage'ta ise böyle bir hakkınız olmuyor. Ödemeleriniz aksadığı taktirde banka o ana kadarki ödemelerinizi size geri ödeyerek konutu satışa çıkarma hakkına sahip oluyor.



Günümüzde Mortgage sisteminin faiz oranları konut kredilerine göre  daha yüksektir. Bu faiz oranları, devletin verdiği destekle aşağı indirilirse...