18 / 04 / 2024

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu 2. el araç açıklaması

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu 2. el araç açıklaması

70 bin motorlu araç satıcısını temsil eden Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) son zamanlarda sık sık gündeme gelen 2. el araçlarla ilgili açıklama yaptı. 

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

Araç alım-satımında yeni dönem resmen başlıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) bünyesinde MASFEDTAM ismiyle kurulmuş olan tahkim mekanizmasıyla kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gidilmeden çözülecek.

MASFED: Otomobil piyasasına topyekün tedbir alınmalı! 

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç,  Türkiye’de üretilen araçlar için bazı teşvik ve desteklerin sağlanması için topyekün önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı.

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Konutta sahte ilan tedbirleri resmen devrede: 2 günde binlerce ilan sitelerden silindi! 

Gayrimenkul ve ikinci el araç satışında uygulanacak sahte ilan tedbirleri 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe alınmıştı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa ve İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, düzenlemenin ilk sonuçlarını açıkladı. 

Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV'de değişiklik geliyor mu? Araba fiyatları düşecek mi? 

Otomobil alacak birçok kişi ÖTV'de bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, araç piyasasındaki son durum ile ilgili konuştu. İşte detaylar...

KDV zammı sonrası sıfır araç fiyatları resmen fırladı! İşte en düşük araç fiyatları...

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, "Bu hafta başında KDV oranlarının artırılmasıyla beraber araç fiyatları yüzde 1,7 arttığını söyleyerek, “Böylelikle piyasadaki en ucuz araç olan C Segment sedan aile otomobilinin modeli 655 bin TL oldu" ifadelerini kullandı.

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

İnternetten araç alıp satmak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu!

Dolandırıcılar şimdi de internetteki araç ilanlarını hedef aldı. İnternetten araç alıp satmak isteyenlerin dikkatli olması gereken bu yeni dolandırıcılık yönteminde dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri aracı satın alacakmış gibi yaparak satıcıyı akıllara durgunluk verecek şekilde dolandırıyor.

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Pek çok kişi için pratik ve kolay bir yöntem olarak alışkanlık haline gelen instagram gibi platformlardan veya özellikle alışveriş için açılmış uygulamalardan alışveriş yapıyor.  Belli bir dükkan ve muhatap olmadığı için bazı satıcılar ise uyanıklık yaparak bunu fırsata çevirmeye çalışıyor ve ürünü

Benzinli mi, dizel mi, elektrikli mi? 11 ayda en fazla hangi tür araç satıldı?

Türkiye’de yılın 11 ayındaki ne kadar araç satıldığı belli oldu.  Peki ocak-kasım döneminde en fazla hangi yakıtla çalışan motorlu araç satıldı- İşte bu dönemin artış şampiyonu..

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Kumtel ısıtıcılar en uygun fiyatla nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi…

Havaların soğumaya başladığı son günlerde vatandaşlar Kumtel ısıtıcıların fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, Kumtel ısıtıcılar en uygun fiyatla nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi…

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu 2. el araç açıklaması Haberi

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu 2. el araç açıklaması

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu son günlerde basın yayın organlarında da yer alan, bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri gerekçesiyle, kayıtlı motorlu araç satıcılarına cezai işlem uygulandığı haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Son günlerde basın yayın organlarında da yer alan, bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri gerekçesiyle, kayıtlı motorlu araç satıcılarına cezai işlem uygulandığı haberlerine ilişkin Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) olarak basın açıklaması yapmamız zorunlu olmuştur.

70 bin motorlu araç satıcısını temsil eden Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu olarak uzun zamandır sektörde yaşanan sıkıntıları dile getirmekle beraber çözüm önerileri noktasında da aralıksız çalışmalar sürdürmekteyiz. Bir süredir gündemde olan 2. el araç fiyatlarındaki artış vatandaşlarımızla birlikte...