05 / 05 / 2024

muğla konut satışları koronavirüs

muğla konut satışları koronavirüs

Koronavirüs sebebiyle Muğla'da müstakil bahçeli evlere ve arsalara talep artmıştı. Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Emlak Müşaviri Çetin Aksu, bölgedeki konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve sektörü değerlendirdi...

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Konut satışları yüzde 17,5 azaldı! 2023'te 1 milyon 225 bin 926 konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre 2023 yılında 1 milyon 225 bin 926 konut satıldı. Konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azaldı.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalış göstererek, beklentilerin altında kaldı.

İpotekli konut satışları Temmuz'da yüzde 7,95 arttı! 

İpotekli konut satışları Temmuz'da bir önceki ay ile karşılaştırıldığında yüzde 7,95 oranında yükseldi. İşte o rakamlar...

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de 2. el konut satışları yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 2. el konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

ABD’de yeni konut satışları tahminlerin altında kaydedildi!

ABD'de Şubat ayında yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin altında kalarak aylık yüzde 1,1 artışla 640 bin seviyesine yükseldi.

Konut satışları yerinde saydı: 2022'de 1 milyon 485 bin konut satıldı!

Konut satışları 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0,4 azalarak 1 milyon 485 bin 622 olarak gerçekleşti.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 17,6 azaldı!

ABD'de yeni konut satışları, artan mortgage (konut kredisi) faiz oranları ile konut fiyatlarının etkisiyle 2022 Eylül'de aylık bazda yüzde 10,9 azalışla 603 bine geriledi.

muğla konut satışları koronavirüs Haberi

muğla konut satışları koronavirüs

Koronavirüsü sonrasında Muğla'da müstakil ev satın almak isteyenler emlakçılara nefes aldırmıyordu. Şehirlere giriş çıkış yasağı gelmesiyle bu talep azaldı. Özellikle Ankara ve İstanbul’dan müstakil ev ile arsa ve tarla satın almak isteyenlerin sayısında düşüş yaşandı. Konutlarda salgın öncesindeki fiyatlarda artış en fazla yüzde 3-5 arasında gerçekleşirken, arsaların da metrekare fiyatlarında 150-250 TL arasında artış yaşandığı belirtiliyor. Şehirde kiralarda ise düşüş yaşanıyor.

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; ülke genelinde etkisini gösteren koronavirüsü salgını ile Muğla'nın Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi sayfiye merkezlerindeki ev ve arazilere olan aşırı rağbet, serbest dolaşım olmaması sebebiyle durma noktasına geldi.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Emlak Müşaviri Çetin Aksu, SÖZCÜ'ye konuştu ve “Büyük şehirlerden bahçeli müstakil ev ile arsa ve tarlaya talep fazla ama henüz...