19 / 04 / 2024

Muhtar Oral kim

Muhtar Oral kim

Oral Mimarlık'ın kurucularından Müteahhit Muhtar Oral kimdir? Müteahhit Muhtar Oral, yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? İşte Oral Mimarlık'ın kurucusu Müteahhit Muhtar Oral 'ın biyografisi..

Emlak vergisini kim öder?

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Yapıda kiracı olması durumunda emlak vergisinin mükellefi kim olur?

Mimar Emre-Kerem Oral kardeşler doğal ürünler mağazası açıyor!

3 yıl önce Palivor Çiftliği'ni kuran mimar Emre ve Kerem Oral, kendileri için ürettikleri doğal ürünleri Bebek'teki mağazalarında satacak. Mağaza'nın Aralık ayında açılması planlanıyor...

Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

Yıllık 1.5 milyar dolarlık ciroya sahip olan Kolin Şirketler Grubu ’nun temelleri 1977 yılında Kolin İnşaat’ın kuruluşu ile atıldı. Peki, Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

İşyeri emlak vergisini kim öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı kanunu hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? İşyeri emlak vergisini kim öder?

Rezerv yapı alanını kim belirler?

Rezerv yapı alanı, Kentsel Dönüşüm Kanunu uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak da kullanılmak üzere belirleniyor. Peki, nereler rezerv alanı olabilir? Rezerv alanı özellikleri nelerdir? Rezerv yapı alanını kim belirler?

Kore lideri Kim Jong-un başkentteki havaalanı inşaatını eleştirdi!

Kuzey Kore lideri Kim Young-un başkent Pyongyang'da devam eden havaalanı inşaatı hakkında eleştiride bulundu. Bazı değişiklikler yapılmasını emreden lider, binanın tasarımını 'yabancı bir binanın kopyası' olarak değerlendirdi.

Kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder?

Noter onayı ile yapılan bir taşınmaz kira sözleşmesi için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder? Ödenecek damga vergisi nasıl hesaplanır?

1955 yılında Muhtar Paşa Köşkü devlet misafirhanesi olacakmış!

1870 yıllarda bir levanten mimar tarafından inşa edilen, bugün Moda'da okul binası olarak kullanılan Muhtar Paşa Köşkü veya Mermer Konak, 1955 yılında Eğitim Bakanlığı tarafından bir buçuk milyon liraya satın alınmış.

Tapu harçlarını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?

Muhtar tapulu arsa alınır mı?

Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Buna karşın kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri muhtarlıkta yapılıyor. Peki, muhtar tapulu arsa alınır mı?

Muhtar tapusu geçerli midir?

Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamadığı için muhtar huzurunda devir işlemleri gerçekleşiyor. Mülkiyet hakkı için muhtar tapusu veriliyor. Peki, muhtar tapusu nedir? Muhtar tapusu geçerli midir?

Muhtar tapusunun geçerliliği!

Tapu kütüğüne kaydı yapılmamış ve dolayısı ile tapuya gidildiğinde kayıt bulunamayacağı için satış işlemi muhtar huzurunda yapılabiliyor. Peki, Muhtar tapusunun geçerliliği var mıdır? İşte yanıtı..

Muhtar tapusu nedir?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkının kime ait olduğu tapu belgeleri ile açıklanıyor. Ancak bazı taşınmaz mallar için muhtar tapusu düzenleniyor. Peki, muhtar tapusu nedir? Muhtar tapusu nasıl olur?

Muhtar Oral kim Haberi

Muhtar Oral kim

Muhtar Oral kimdir?

Muhtar Oral yaşamı boyunca sunduğu hizmetlerin kalitesine son derece önem vermiştir.  1907’ de İstanbul’da doğan Muhtar, 1930’da İstanbul Teknik Üniversitesinden hem mimar, hem de mühendis olarak mezun oldu. 


1930 ila 1935 arasında İbrahim Galip İnşaat için çalıştı. Unkapanı Köprüsü’nün inşaatında Şantiye Şefliği yaptı. 1935’de kendi mimari firmasını kuran, Muhtar’ın ilk projeleri çeşitli konut ve ofislerdir. 


Önemli projeleri Boğaziçi’nde yer alan Ragıp Bey villası, Gümüşsuyundaki Üçler Apartmanı, Alpullu’daki Şeker Fabrikalarıdır. 


Yapı ve Kredi Bankası’nın 1946’daki kuruluşundan sonra, Muhtar Oral, 1976’ya kadar, 29 yıl boyunca, Yapı ve Kredi Bankası’nın 200’den fazla şubesini tasarım ve inşaatını müteahhid olarak yüklendi.  


Muhtar Oral, 1981’de vefatına kadar, oğlu Ahmet ile işbirliğe devam...