18 / 04 / 2024

Murat Kurum bakan

Murat Kurum bakan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum hakkında konuştu. Erdoğan, "Onu anlatmaya gerek var mı? Emlak Konut'un Murat Kurum ile nasıl uçtuğunu, güçlendiğini biliyorsunuz'' diye konuştu.

Zeki Celep: Kentsel dönüşüm ivme kazanacak!

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep, Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanmasını değerlendirdi. Celep “Murat Kurum’un, kentsel dönüşüme icraatlarıyla ivme kazandıracağına inanıyoruz” diye konuştu.

Özen Kuzu'dan Murat Kurum'a tebrik!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu, Emlak Konut GYO'nun Başkanı Murat Kurum'un 66.hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanı olmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Murat Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu!

Cumhurbaşkanlığı yeni hükümet sisteminin ekonomi yönetimi belli oldu. Listeye göre, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Bakan Murat kurum açıkladı! Yarısı Bizden Kampanyası ile küçük uydu kentler yapacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa Yakası'nda olmak üzere küçük uydu kentler yapılacağını açıkladı.

Bakan Murat Kurum açıkladı: Fahiş kira artışlarına çözüm!

Bakan Murat Kurum açıklama yaptı. Artan kira fiyatları için vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Kira artışları ile ilgili kararlar verildi. Yüzde 25’lik zam sınırı kalkacak mı? İşte tüm konuyla ilgili detaylar…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arazileri peşkeş çekiyoruz TOKİ evlerinin fiyatları çok ucuz olacak

Hükümetin konut piyasasında yaşanan durgunluğu aşmak için başlattığı ucuz ev kampanyasının detayları belli olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlara peşkeş çekiyoruz fiyatlar çok ucuz olacak" dedi.

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı'nı kararını resmen açıkladı. İşte Bakan Kurum'un merakla beklenen o açıklaması..

Kentsel dönüşümden hak sahibi olanlar dikkat! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ödemeler için tarih verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya depremzedelerine müjdeyi verdi. Kentsel dönüşüme giren konutlara 18 ay eşit faizle sahip olunabilecek. İşte detaylar…

Bakan Murat Kurum'dan vatandaşa kira desteği müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmit'te katıldığı programda vatandaşa bin 300 kira kira desteği verileceğini açıkladı. Kurum, söz konusu desteğin 3+1 daireler için geçerli olacağını söyledi.

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

Kartal'a 313 bin metrekarelik yeni millet bahçesi geliyor! Bakan Murat Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal'a yeni bir millet bahçesi müjdesi vererek, söz konusu projenin inşaatının 2023 yılında tamamlanacağını söyledi.

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Murat Kurum'dan Diyarbakır'a 2 millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Diyarbakır'ın Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yeni millet bahçeleri yapacağız. Bağlar'da 88 bin, Kayapınar'da 38 bin metrekarelik alanda yapılacak" dedi.

Murat Kurum'dan kaçak yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kaçak yapıyla mücadelede kararlıyız. Özel çevre koruma bölgelerinde 2020 itibarıyla yaklaşık 6 bin 700 kaçak yapı tespiti yaptık. Bir taraftan tespitlerimizi yapıyoruz bir taraftan da yıkım süreçlerini yürütüyoruz" dedi.

Murat Kurum: Ülkemizde daha önce görmediğimiz olaylarla karşılaşacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, " Ülkemizde daha önce görmediğimiz olaylarla karşılaşacağız. Yoğun yağış, sel, heyelanlar daha sık görülmeye başlanacak” şeklinde konuştu.

Murat Kurum bakan Haberi

Murat Kurum bakan

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde yer alan bakanlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la ilgili olarak "Onu anlatmaya gerek var mı?'' dedi.

"Onu anlatmaya gerek var mı?''

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Erdoğan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u Emlak Konut'tan aldıklarını söyledi. Erdoğan, "Onu anlatmaya gerek var mı? Emlak Konut'un Murat Kurum ile nasıl uçtuğunu, güçlendiğini biliyorsunuz. İnsanı iyi yöneten, parayı iyi yöneten bir arkadaşımız. Bu sürede İmar Barışı olayımız var. İmar Barışı'nı iyi takip edecek, teslim aldığı noktadan çok daha iyi noktaya götürecektir. Şu anda 3 milyonu aşkın bir müracaatı almış durumdalar. Hedefi yakaladığımız anda Türkiye'miz çok daha güzel bir hale gelecek" diye...