05 / 05 / 2024

Müsilaj gayrimenkul piyasası

Müsilaj gayrimenkul piyasası

 Son zamanlarda Türkiye denizlerinde büyük tehlike yaratan müsilaj sayfiye yerlerdeki konutların değerini de tehdit eder hale geldi. Sektör temsilcileri burada yer alan konutların fiyatların düşmesinden endişeli. 

Müsilaj, gayrimenkul piyasasını nasıl etkiledi?

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan müsilaj, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne’deki yazlık konutları nasıl etkiledi?

Gayrimenkul piyasası, ticari gayrimenkullerdeki talep artışlarıyla hareketlik kazandı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, gayrimenkul piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ali Emre Bilgiç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında emlak piyasasının ticari gayrimenkullerde yaşanan talep artışlarıyla hareketlilik kazandığını dile getirdi.

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

Seçimlerden önce sık sık konut piyasasının geleceği merak ediliyordu. Peki İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

Yatırımcılar gözünü ofise dikti! Ticari gayrimenkul piyasası yeniden canlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde evden çalışmayla beraber düşüşe geçen ticari emlak piyasası yeniden canlandı. Açıklanan küresel raporlar bu sene için olumlu işaretler verirken, gayrimenkul uzmanları da yaptıkları açıklamada özellikle lüks ofise talebin arttığını belirtti.

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

Arer Mülk Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Arer Mülk Gayrimenkul Anonim Şirketi Kadıköy'de 5 milyon 537 bin 172 TL sermaye bedeli ile Ala Ecelehüve Ersoy tarafından kuruldu.

Nas Devre Mülk Gayrimenkul Turizm Reklam Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nas Devre Mülk Gayrimenkul Turizm Reklam Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emin Şeker tarafından kuruldu.

Mega Kentsel Dönüşüm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Mega Kentsel Dönüşüm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Demir Han Tuncer, Muhsin Marangoz ve Murat Emrehan Gökçen ortaklığında kuruldu.

Nazım Önen Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nazım Önen Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Nazım Halet Önen tarafından kuruldu.

Mac Mimarlık İnşaat Mühendislik Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kurulduu!

Mac Mimarlık İnşaat Mühendislik Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Can Yılmaz tarafından kuruldu.

B M Global Gayrimenkul Ticareti Limited Şirketi kuruldu!

B M Global Gayrimenkul Ticareti Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Bulut Muhammet Mert tarafından kuruldu.

Qc İnşaat Proje Mümessillik Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Qc İnşaat Proje Mümessillik Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Erdemoğlu, Levent Uluçeçen, Uğur Tevfik Doğan, Gökay Erdemoğlu, Kemal Gülmez, Ahmet Yaşar ve Şenol Küni ortaklığında kuruldu.

Ekşioğlu Payidar İnşaat Taahhüt Mühendislik Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Payidar İnşaat Taahhüt Mühendislik Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Ekşi ve Burak Ekşi ortaklığında kuruldu.

Müsilaj gayrimenkul piyasası Haberi

Müsilaj gayrimenkul piyasası

Marmara Bölgesi ve çevresini olumsuz bir şekilde etkileyen deniz salyas isminin verdiği müsilaj, sahil şeridinde yaşayanların keyfini kaçırdı. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; İstanbul başta olmak üzere, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne'ye bağlı beldelerde yazlık konutlar, müsilajdan birinci derecede etkilenmiş durumda. Bu bölgelerde sezonluk ev kiralamayı planlayanlar Ege Bölgesi'ni tercih etmeye başladı. 

Çözüm uzun sürebilir 

Okulların kapanması ve yaklaşan Kurban Bayramı ile beraber büyük kentlerde yaşayanlar tatil planlarını artırırken pandemi döneminde yazlık kiralamaları dikkat çekmişti. Bu durum gayrimenkul piyasasını hareketlendirdi. Ancak son dört aylık dönemde deniz yaşamına büyük zarar veren müsilajın yayılması, yazlık bölgelerdeki gayrimenkul piyasasını da kötü bir şekilde etkiledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimler ve üniversiteler sorunun çözümü için eylem planları hazırlayıp harekete geçseler...