25 / 04 / 2024

muştaki toki evlerinde sorun

muştaki toki evlerinde sorun

Muş'un Bulanık İlçesi'ndeki TOKİ affet konutlarında yaşayan bazı hak sahipleri, konutların su sızdırması ve ve çevre düzenlemesi sorunu yaşadıklarını ileri sürdüler.

Ankara'daki bir taşınmazın da içinde olduğu özelleştirme kapsamında 214 milyon 855 bin TL'lik satış gerçekleşti!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Aydın, İzmir ve Muş'taki bazı taşınmazların satışı ve Ankara'daki bir taşınmaza dair imar planı değişikliğine yönelik karar alındı. 

Zonguldak Rat TOKİ ikinci etap projesi durduruldu mu?

Zonguldak Baştarla Mahallesinde Rat ikinci etap TOKİ projesine ilişkin durduruldu iddialarına jet yanıt geldi. Peki, Zonguldak Rat Toki ikinci etap projesi iptal mi oldu, durduruldu mu? 

TOKİ sözleşme nereden yapılır? TOKİ’den ev çıkarsa satılabilir mi? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ konutları gündemde olan konulardan biridir. Yapılan kuradan isimleri çıkanlar ise hummalı bir araştırma içindeler. İşte TOKİ kurasında isimleri çıkan vatandaşların sorduğu birtakım sorular ve yanıtları!

İstanbul'da Kahramanmaraş'taki gibi deprem olur mu? Deprem uzmanı bir bir açıkladı! Marmara'da paralel faylar...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, olası yeni depremler ve İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul'da Kahramanmaraş'taki gibi deprem olur mu? Deprem uzmanı bir bir açıkladı! Marmara'da paralel faylar...

TOKİ arsa kura çekimi tarihi ile TOKİ arsa kura sonuçları belli oldu mu? 2022 TOKİ kura çekilişi ne zaman? 

TOKİ üçüncü etap kuraları devam ederken gözler TOKİ arsa başvuru tarihlerine çevrildi. 10 Ekim 2022 tarihinde başlayan TOKİ sosyal konut projesi kapsamındaki TOKİ arsa başvurularının süresi uzatılmıştı. Peki, 2022 TOKİ kura çekilişi ne zaman? 

TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ evleri kaç para 2022? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı? soruları gündemde yer alıyor. İşte araştırılan detaylar!

TOKİ sosyal konut şartları belli oldu mu? 2022 TOKİ sosyal konut başvuru detayları!

TOKİ sosyal konut projelerine dair detaylar merakla araştırılıyor. İşte 2022 TOKİ sosyal konut başvuru detayları!

TOKİ sosyal konut başvuru şartları belli oldu mu? 2022 TOKİ sosyal konut başvuru ne zaman?

TOKİ sosyal konut başvuru şartları belli oldu mu? TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Muğla Milas'taki konak ve hanlar restore edilecek: Osmanlı köyü olacak!

Muğla Milas'taki kaderine terk edilen Osmanlı’nın izlerini taşıyan konak ve hanların restore edilerek kültür turizmine kazandırılması planlanıyor...

TOKİ evlerinde banka komisyonu var mı?

TOKİ evlerinde alt gelir grubuna üretilen konutlar için ilanda belirtilen miktarda peşinat alınıyor. Peşinat sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılıyor. Peki bankaya komisyon ne kadar veriliyor?

Muş'taki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Muş ili, Bulanık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muş Kepenek TOKİ 2019 başvuruları başladı!

Muş Kepenek TOKİ 2019 projesinde yer alan 1 adet konut için başvuru dönemi başladı.

Muş Kepenek TOKİ başvuru tarihleri 2019!

Muş Kepenek TOKİ başvuru tarihleri haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutun fiyatı 195 bin 870 TL olarak belirlendi.

muştaki toki evlerinde sorun Haberi

muştaki toki evlerinde sorun

Varto ilçesinde 1966 yılında yaşanan depremde evleri zarar gören vatandaşlar için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bulanık ilçesinde yaptırılan ve 2005 yılında tamamlanan konutlarda yaşayan bazı vatandaşlar, konutların yapımında kötü malzeme kullanıldığını ileri sürerek, çevre düzenlemesinin geçen zaman içerisinde yapılmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Hak sahibi vatandaşlardan Vadi Atik, özellikle yağışlı havalarda çatılardan su sızdığını belirterek, şöyle konuştu: "Oturduğumuz binalar hiç sağlam değil. Biz TOKİ yetkililerinin gelip yeniden inceleme yapmalarını ve eksiklikleri gidermesini bekliyoruz. Gerekli müracaatlarımızı da yaptık. Yağmur yağdığında çatılardan su sızıyor. Ayrıca, çevre düzenlemesi yapılmadığı için yolumuz çamurdan geçilmiyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz." Muş Valisi İbrahim Özçimen, konu ile ilgili kendisine henüz herhangi bir başvuru yapılmadığını belirtti. Vali Özçimen, "Konuyu en kısa sürede TOKİ yetkililerine...