23 / 04 / 2024

TOKİ evlerinde banka komisyonu var mı?

TOKİ evlerinde banka komisyonu var mı?

TOKİ evlerinde alt gelir grubuna üretilen konutlar için ilanda belirtilen miktarda peşinat alınıyor. Peşinat sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılıyor. Peki bankaya komisyon ne kadar veriliyor?



Dar ve orta gelirlilere yönelik olarak hayata geçirilen sosyal konut projelerinin kura yöntemi ile satışı gerçekleştikten sonra proje kapsamında  TOKİ  stoklarında kalan konutlar açık satış yöntemi ile satışa çıkarılıyor. 

Yeni Akit'te yer alan habere göre; açık satışın hangi tarihlerde yapılacağı, konutların niteliği ve fiyatları ile başvurulacak banka ve diğer şartlar TOKİ tarafından duyuruluyor. Bu yöntemde, konut satın alma hakkı ve konut belirleme önceliği başvuru sırasına göre yapılıyor. 

TOKİ evlerinde banka komisyonu var mı?

TOKİ'nin kaynak geliştirmek amacıyla “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Modeli” kapsamında ürettiği projelerde uygulanan satış yöntemlerinden biri olarak da açık satış yöntemi uygulanıyor. Bu yöntem ile yapılan satışlarda, konut alıcıları ilgili banka şubelerinden seçtikleri konutun peşinat tutarını ödeyerek Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalıyor. Peşinat bedeli borç bakiyesinden düşülüyor ve kalan tutar taksitlere bölünüyor. 

TOKİ evlerinde banka komisyonu var mı?

TOKİ konutlarında banka komisyonu ne kadar?

Hak sahipleri, konut peşinat bedelini ve masraflarını, peşinat bedeli üzerinden yüzde 0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden yüzde 5 (yüzde beş) oranında BSM yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden imzalıyor.

TOKİ'den 7 ilde ucuz konut satışı! 

TOKİ'den  İzmir  Uzundere'ye 809 yeni konut geliyor!


Geri Dön