26 / 04 / 2024

Evin tamamına kredi veren banka var mı?

Evin tamamına kredi veren banka var mı?

Ev sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların sunduğu konut kredisi olanaklarından faydalanabiliyor. Böylece uzun vadede düşük faiz oranları ile evin yüzde 75'ine kredi veriliyor. Peki, evin tamamına kredi veren banka var mı?



Evin tamamına kredi veren banka var mı?

Ev sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların sunduğu konut kredisi olanaklarından faydalanabiliyor. Böylece uzun vadede düşük faiz oranları ile konut sahibi olunabiliyor.


Ancak, evin tamamına kredi verilmiyor. 3980 sayılı ve 16 Aralık 2010 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararına göre 1  Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olan uygulamaya gereğince, evin yüzde yüzüne kredi verilmiyor. 


Konut kredisi en fazla meskenin yüzde 75'ine veriliyor.  Peki, evin tamamına kredi veren banka var mı?


Evin 25'lik kısmını nakit ödeyemeyecek olanlar için kimi bankalar konutun tamamına kredi vermek adına yüzde 25'lik kısım için ayrı bir kredi hesabı açarak ihtiyaç kredisi adı altında kredi kullandırabiliyor.


Ancak noktada kullanılan kredilerin aylık taksit ödemelerinin, kayıtlı gelirin yarısını geçmemesi önem teşkil ediyor. Çünkü bu durumda banka size ihtiyaç kredisini kullandırmada riskli görebiliyor.


Konut kredisi başvuru şartları nelerdir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön