29 / 03 / 2024

müteahhitin evi tamamlamadan teslim etmesi

müteahhitin evi tamamlamadan teslim etmesi

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun yapması gerekiyor. Peki, müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım diyorsanız

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

Fatih'te 550 metrekare müstakil ev 8.6 milyon TL'ye icradan!

T.C. İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Kürkçibaşı Mahallesi, 843 ada 38 parselde yer alan 550 metrekarelik müstakil evi 8 milyon 590 bin TL'ye satıyor...

Ravza Sitesi'nde 32 milyon TL'ye icradan satılık 2 müstakil ev!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Eyüpsultan Göktürk'ta yer alan 2 adet müstakil evi 32 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Müzayedelerde kripto para dönemi!

Müzayede evi Sotheby's, önümüzdeki ay açık artırmayla satışa sunacağı ve tahmini değeri 10 milyon dolarla 15 milyon dolar arasında belirlenen 101 karatlık nadir bir elmasın ödemelerinde Bitcoin ve Ether'i kabul edeceğine dikkat çekti. 

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Sotheby's müzayede evi kripto parayla ödeme kabul edecek!

Sotheby's müzayede evi dünyada bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Müzayede evi fiziksel bir eser için kripto para ödemesi kabul edecek.

Aydın Söke'de konutlarını alamayan mağdurlar müteahhite dava açtı!

Aydın Söke'de 4 yıl önce yapımına başlanan 2 blok halindeki inşaattan ev satın alan 115 kişi, müteahhitin işi yarım bırakması sebebiyle mağduriyet yaşıyor. 

Otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Ayıplı ifa olarak otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Müteahhitin ödemediği kira bedelleri için ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '2017’de müteahhide kat karşılığında arsa verdik. Maalesef sözleşmenin noterde onaylanması gerektiğini bilmiyorduk. Bina tamamlandı. Müteahhit tapuları üzerine alarak bankadan kredi çekmiş. Tapuları nasıl alabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Müteahhitlerin borcu Hazine'ye mi yıkıldı?

Kamu özel işbirliği projesi yapan kusurlu müteahhitin borcunu artık Hazine üstlenecek. Onlar ödemezse borç halka kalacak

Kanlıca'da 8 milyon TL'ye icradan satılık bahçeli müstakil ev!

Beykoz İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul il, Beykoz ilçesi, Kanlıca Mahallesi, 124 ada, 10 parselde yer alan 282 metrekarelik bahçeli müstakil evi 8 milyon TL'ye icradan satıyor...

müteahhitin evi tamamlamadan teslim etmesi Haberi

müteahhitin evi tamamlamadan teslim etmesi

Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. İnşa edilen bu binadan arsa sahiplerine payları veriliyor. Diğer daireler ise müteahhite kalıyor.


Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun ve eksiksiz bir şekilde bitirip zamanında teslim etmesi gerekiyor. Ancak bazı müteahhitlerin teslim ettiği dairelerde eksiklik veya yanlışlıklar olabiliyor. Siz de "Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Müteahhit evi eksik teslim ettiyse, kendisine eksikliklerin tamamlanması ve ayıpların düzeltilmesi için ihtar çekilebiliyor. Müteahhite gönderilecek ihtarda eksikliklerin tespit edilerek belirtilmesi gerekiyor.


İhtar örneği:


……………... NOTERLİĞİNE

-İHTARNAME-

İHTAR EDEN                          : ……..:……………...

VEKİLİ                        ...