26 / 04 / 2024

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında iptal edilen tapu haklarına ilişkin yazıyı kaleme aldı. İşte Heper'in "Müteahhitin hak etmiş olması lazım" başlıklı yazısı...



Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper bugün kaleme aldığı yazısında bir okurunun sormuş olduğu soruyu yanıtladı. Heper'in okuyucusu "Müteahhitin yapmış bulunduğu bir inşaattan daire satın aldım. Müteahhit dört blok yapacakmış, bir blok yapmış. Toprak sahibi ile mahkemelik olmuşlar. Mahkeme bizim satın aldığımız dairelerin tapusunu da iptal etmiş. İhtilaf toprak sahibi ile müteahhit arasındayken bizim günahımız ne?" diye sordu.

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Heper'in okuyucusuna verdiği yanıt şu şekilde: "Okuyucumun bir noktada mantığına hak vermek lazım yani gerçekten ihtilaf toprak sahibi ile müteahhit arasında bu tamam. Ancak hukukta bir de kural var, müteahhittin alacağı dairelere hak kazanması için toprak sahipleri ile yapmış bulunduğu sözleşmede yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmesi gerekir ki kendisine düşecek dairelere hak kazansın."

Heper yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:


Geri Dön