26 / 04 / 2024

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında iptal edilen tapu haklarına ilişkin yazıyı kaleme aldı. İşte Heper'in "Müteahhitin hak etmiş olması lazım" başlıklı yazısı...



"Müteahhitler ise inşaatı sürdürebilmek ve para temin edebilmek için inşaat daha yarımken daireleri satma yoluna gitmektedirler. Ancak daireleri hukuken satabilmeleri için de önce bu daireleri hak etmeleri lazımdır. Okuyucumun anlattığı olayda ise müteahhit daha daireleri hak etmeden satış yapmıştır.

Mahkeme de bu durumda müteahhitin bu daireleri hak etmediğine karar verdiğinde müteahhitin sattığı dairelerin de arsa sahiplerinin malı olduğu tespit olunur. Ne yazık ki müteahhitten daire alanlar da zarara uğrar. Gördüğüm kadarı ile okuyucumun durumu budur.

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Okuyucumun sitemi var. Doğrusu sitemine hak vermemek mümkün değil. Konu o kadar teknik ki sade vatandaş bir daire alacakken bu kadar ince hukuki mevzuatı incelemek imkanına sahip olamaz ama burada arsa sahiplerinin de haklarının korunması gerekeceğinden, benim her zaman hatırlattığım bir hususa dikkat çekmek isterim.

Her hukuki girişimde özellikle büyük bedellerin söz konusu olduğu olaylarda mutlaka bir bilene danışarak bu işlemi gerçekleştirmek küçük bedeller ödeyerek büyük zararlardan vatandaşı korur."

Halası vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Apartmanda oturanlar dikkat! Siz de yanlış yapıyor olabilirsiniz!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz!

 


Geri Dön