26 / 04 / 2024

müteahhitin ölümü halinde inşaat sözleşmesi

müteahhitin ölümü halinde inşaat sözleşmesi

İnşaat sözleşmesinin imzalanması ile müteahhit arsa sahibine inşaatı, anlaşılan plan ve projeye uygun olarak ve zamanında inşa etmeyi taahhüt etmiş oluyor. Peki, inşaattan sürecinde müteahhit ölürse ne olur?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

SGK aylık ödemeler için düğmeye bastı! Başvuranlar SGK'dan maaşını hemen alıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, sigortalının ölümü halinde yakınlarının mağduriyet yaşamaması için SGK tarafından maaş bağlanıyor. Peki bu maaş nasıl alınır? İşte detaylar...

Mirasın intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır?

İntikal bir yerden başka bir yere geçme, geçirilme anlamına geliyor. Miras intikali ise kişinin ölümü halinde taşınmaz mallarının mirasçılarının üzerine geçirilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasın intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Mersin Millet Bahçesi açıldı!

Mersin’de üç ayrı bölüm halinde hayata geçirilen Mersin Millet Bahçesi, dün hizmete açıldı. Yatırım bedeli 100 milyon TL'yi aşan millet bahçesi Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri oldu.

Son dakika haberi! BDDK'dan kredi kartı ve kredi düzenlemesi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda kredi kartlarında taksitlendirme süresini 6 aya düşürdü. Fiyatı 3 bin 500 TL'ye kadar olan bazı elektronik eşya alımlarında kredi kartlarında taksitlendirme süresi 4 aya çekildi.

Bina yapmak kadar onu işleyen mekanizmaya dönüştürmek de önemli!

GYODER’in, ‘Gayrimenkulde Etkin Yönetim: Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri’ toplantısının sonuç bildirgesi yayınlandı. Ana başlıklar halinde açıklanan bildirgede tesis yönetimine ilişkin önemli bilgilere yer verildi.

Kuyum satışlarında taksit sayısı artırıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) ardından Ticaret Bakanlığı da perakende işletmelerin basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında taksit sayısını 4 yerine 8 olarak uygulayabilmesine yönelik düzenleme yaptı.

Ölen işçinin mirasçılarına hangi ödemeler yapılır?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''İşçinin ölümü halinde mirasçılarına ne gibi ödemeler yapılır?'' sorusuna cevap verdi.

Eşin ölümü halinde miras ve mal paylaşımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Amcam vefat etti yengem sağ. Yaklaşık 500 bin lira değerinde bir evleri ve 200 bin liralık bir ticari arabaları var. Bunlar amcamın üzerineydi. Amcamlar 6 kardeş, çocukları yok. Mallar nasıl paylaşılır?' sorusunu yanıtladı.

Miras payı nasıl belirlenir? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Vefat eden babamın ikinci eşi mirastan ne kadar pay alacak? Babam ikinci evliliğinden sonra oturduğu evi satın aldı. Hanımının hiç çocuğu yok. Ölümü halinde verasetle kendisine intikal eden 2/8 payı kime geçer?' sorusunu yanıtladı.

7 maddede aile konutu nedir, nasıl şerh edilir?

Aile konutu nedir, nasıl şerh edilir? Eşlerin aile konutu üzerindeki hakları nelerdir? Aile konutu korumasının süresi ne kadardır? Malik eş aile konutunu satarsa ne olur? Eşlerden birinin ölümü halinde ne olur? Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek yazdı...

Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi 2018 metni!

Ölüm halinde mirasçıların yapması gereken işlemlere yönelik hazırlanan "Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi" güncellendi. İşte Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi 2018 metni..

müteahhitin ölümü halinde inşaat sözleşmesi Haberi

müteahhitin ölümü halinde inşaat sözleşmesi

Müteahhit ölürse ne olur?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimselere deniyor. Müteahhitler yapacakları inşaat için öncelikle arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor.


Müteahhitlerin bir arsa üzerinde inşaat yapabilmeleri için yetki Belgesi almaları gerekiyor. Müteahhitlerin bu belgeye verilecek olan numarayı yapımla ilgili her türlü işlerinde kullanmaları zorunluluğu bulunuyor.


Sözleşmenin imzalanması ile müteahhit arsa sahibine inşaatı, anlaşılan plan ve projeye uygun olarak ve zamanında inşa etmeyi taahhüt etmiş oluyor. 


Müteahhidin borcu inşaatı ayıpsız, arsa sahibi ile Müteahhit arasındaki sözleşmeye ve yasal düzenlemelere uygun teslim etmek oluyor. Peki, inşaat sözleşmesi imzalandıktan sonra müteahhit ölürse ne olur?


Kat karşılığı inşaat sözleşmesi müteahhidin ölümü halinde ne olacağı Borçlar Kanunu kapsamında madde 486'da açıklanıyor.


Madde 486:

Yüklenicinin ölümü veya yeteneğini...