28 / 03 / 2024

Müteahhitler fiyat farkı düzenlemesi 2022

Müteahhitler fiyat farkı düzenlemesi 2022

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü için dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve ikinci fiyat farkı ödemesinin kapıda olduğunu belirtti. 

İnşaat sektörünün sorunlarını fiyat farkı düzenlemesi çözecek mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ayşe Çelikbaş, bugünkü köşesinde fiyat farkı düzenlemesini kaleme aldı. İşte Ayşe Çelikbaş'ın 'Fiyat farkı düzenlemesi mevcut sorunları çözmeye yetmez' başlıklı yazısı...

Müteahhitler fiyat farkı düzenlemesinde beklentileri açıkladı!

Kamu projeleri yürüten müteahhitlerin uzun zamandır beklediği fiyat farkı düzenlemesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katılan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı...

100 ilaçtan 38'inde ödenen fiyat farkı vatandaşı zor durumda bırakacak

SGK tarafından bedeli ödenen 8 bin 827 kalem ilacın 3 bin 393 tanesinde, hastanın ilacını alabilmesi için fiyat farkı ödemesi gerektiği açıklandı. 2024 senesinde katılım payı haricinde yaklaşık 18 milyar TL vatandaşın cebinden çıkacağı belirtildi.

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye Müteahhitler Birliği açıkladı! ÖTV’den kaynaklanan fiyat farklılıkları çözüldü...

Müteahhitlerin akaryakıt girdisi bulunan hizmet alımı ve yapım işi sözleşmelerinde ÖTV’den kaynaklı fiyat farkı hesabı çözüldüğü kaydedildi. İşte haberin detayları...

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Müteahhitler fiyat düzenlemesinde değişiklik talep ediyor!

Müteahhitler, torba teklifte yer alan, 1 Mart 2023'ten önce ihalesi yapılmış olan yapım işleri fiyat düzenlemesinde değişiklik talep ediyor.

İnşaat sektörü fiyat farkı ve süre uzatımı düzenlemesi bekliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2023 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “TMB olarak her fırsatta dile getirmiş olduğumuz fiyat farkı, süre uzatımı ve tasfiye talepleri devam etmektedir.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Müteahhitler isyanda! Demir fiyatlarına bir zam daha geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından yükselişe geçen demir fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Gelen zamlar sonrası müteahhitler isyanda. Peki 1 ton demirin fiyatı ne kadar? 4 Ekim 2023 güncel demir fiyatları.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Demir fiyatları resmen çakıldı! Müteahhitler bayram etti! Demir fiyatları ne kadar oldu? 18 Mayıs demir fiyatları

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden demire son zamanlarda peş peşe indirim geldi. Demir fiyatları resmen çakılırken müteahhitler fiyatlar karşısında bayram etti.  Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 18 Mayıs 2023 demir fiyatları.

Üreticiyle market arasındaki fiyat farkı ağızları açık bıraktı! Limon üreticide 2,50 TL, markette 16,84 TL’ye satılıyor!

Nisanda üretici ile market arasındaki en fazla fiyat farkının yaşandığı sebze yüzde 573,6 ile limon oldu. Edinilen bilgiye göre, limondaki fiyat artışını yüzde 261,2 oranıyla elma, yüzde 209,8 oranıyla kuru üzüm, yüzde 181 oranıyla kuru incir izledi.

Müteahhitler fiyat farkı düzenlemesi 2022 Haberi

Müteahhitler fiyat farkı düzenlemesi 2022

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, müteahhitlere 2021 yılının son 6 ayı için hayata geçirilen fiyat farkı kararnamesinden sonra şimdi de 2022 yılı için yeni bir fiyat farkı kararnamesinin getirileceğine ilişkin açıklama yaptı. TMB Başkanı Erdal Eren ve İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, konuyla ilgili ayrıntıları anlattı.

Kamuya köprü, yol, bina yapan müteahhitlere geçtiğimiz senenin son 6 ayı için hayata geçirilen fiyat farkı kararnamesinin ardından şimdi de 2022 yılı için yeni bir fiyat farkı kararnamesi ve tasfiye hakkı tanınması için harekete geçildi. 

2022'nin başında AKP tarafından hazırlanan 18 maddelik ekonomi paketi çerçevesinde Meclis’e sunulan kanun teklifi ile müteahhitlere Hazine’den kur farkı ödemesi tanındı ve 2021 yılının son 6 ayındaki işler için yüzde 3 ila 5 oranında ek fiyat farkı kararnamesi uygulama...