28 / 03 / 2024

Müteahhitlere ikinci fiyat farkı ödemesi kapıda! 

Müteahhitlere ikinci fiyat farkı ödemesi kapıda! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü için dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve ikinci fiyat farkı ödemesinin kapıda olduğunu belirtti. 



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, müteahhitlere 2021 yılının son 6 ayı için hayata geçirilen fiyat farkı kararnamesinden sonra şimdi de 2022 yılı için yeni bir fiyat farkı kararnamesinin getirileceğine ilişkin açıklama yaptı. TMB Başkanı Erdal Eren ve İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, konuyla ilgili ayrıntıları anlattı.

Kamuya köprü, yol, bina yapan müteahhitlere geçtiğimiz senenin son 6 ayı için hayata geçirilen fiyat farkı kararnamesinin ardından şimdi de 2022 yılı için yeni bir fiyat farkı kararnamesi ve tasfiye hakkı tanınması için harekete geçildi. 

Müteahhitlere ikinci fiyat farkı ödemesi kapıda!  

2022'nin başında AKP tarafından hazırlanan 18 maddelik ekonomi paketi çerçevesinde Meclis’e sunulan kanun teklifi ile müteahhitlere Hazine’den kur farkı ödemesi tanındı ve 2021 yılının son 6 ayındaki işler için yüzde 3 ila 5 oranında ek fiyat farkı kararnamesi uygulama alınmıştı. Fakat bu oranları düşük gören ve yeni bir düzenleme isteyen inşaat sektörü için son ‘müjde’yi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati verdi. 

Dün Bursa’da iş dünyasıyla buluşan Nebati, kamuya iş yapan müteahhitler için yeni bir fiyat farkı düzenlemesinin ve tasfiye hakkının tanınacağını, çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Peki inşaat sektörü temsilcileri konuyla ilgili neler diyor? İnşaat sektörü kararneme ile ilgili neler talep ediyor? İşte ayrıntılar...

 


Geri Dön