29 / 03 / 2024

Müteahhitlere ikinci fiyat farkı ödemesi kapıda! 

Müteahhitlere ikinci fiyat farkı ödemesi kapıda! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü için dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve ikinci fiyat farkı ödemesinin kapıda olduğunu belirtti. 



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu da konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 2021 yılının sonunda hayata geçirilen düzenlemenin sektördeki zararın yüzde 2 ile 3'lük bir kısmını karşıladığını belirten Tahit Tellioğlu, yeni yapılacak düzenleme için bir taraftan umutlu, bir taraftan umutsuz olduklarını dile getirdi. 

“Gerçekçi bir düzenleme olmadığı takdirde bu insanlar batacak” ifadelerini kullanan Tahir Tellioğlu, yapılacak yeni düzenlemede makul bir kararname çıkarılmasını istediklerini aktardı. 

Müteahhitlere ikinci fiyat farkı ödemesi kapıda! 

Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre; bir diğer sorunun müteahhitlerin zaman kaybı yaşaması olduğunun altını çizen Tellioğlu, para olmaması sebebiyle malzeme alamadıklarını, para olduğunda ise malzeme bulamadıklarını dile getirdi. Fiyat farkı verilse bile işlerin mevcut sürede tamamlanmasının mümkün olmaktan çıktığına dikkat çeken Tellioğlu, "Ek süre verilmesi lazım işin tamamlanmasına ilişkin. Bunların dışında bir de tasfiye hakkı talep ediyoruz" açıklamasında bulundu. Tellioğlu, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Çoğu bizlerin verdiği moralle direndi. Çoğu firmanın içi boşaldı, sadece sahadan çekilmemiş oldular. İş yapma kapasiteleri bitti. 3 ay daha beklenirse sahadan da çekilirler. İşler durdurarak ya da yavaşlatarak bu sürece dayanabildiler. Bu yüzden yüzde 60’a gelmesi gereken iş, yüzde 40’ta kaldı. Bu yüzden gerçekçi bir düzenleme bekliyoruz.”

KDV düzenlemesi inşaat sektörünü sevindirdi! Gözler şimdi kamu projeleri desteğinde!

İnşaat sektörüne son dakika zam şoku! Demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı!

 

   


Geri Dön