28 / 03 / 2024

müteahhitler için tasfiye kararnamesi

müteahhitler için tasfiye kararnamesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, bakanlıkça hazırlanan tasfiye kararnamesinin önümüzdeki günlerde yürürlüğe konulacağını söyledi...

İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe İstanbul'daki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için  bin 500 dava açıldığını söyledi. İşte Osman Nuri Kabaktepe'nin o açıklaması...

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için son dakika müjdesi geldi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için beklenen müjdeyi vererek, “Yeni dönemde inşallah Ankara’da ve Mamak’taki ilk önceliklerimizden bir tanesi konutları hak sahiplerine teslim etmek olacak” dedi.

İnşatta usta maaşı 150 bin TL'yi gördü, müteahhitler işçi bulamıyoruz diye isyan etti!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yayımlanan İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre inşaatlarda çalışmak üzere ara eleman bulunamıyor. Söz konusu rapora göre, demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü gibi mesleklerde eleman bulmakta zorluk yaşanıyor.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Karadeniz'in en büyük dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Rize'nin Derepazarı ilçesinde hayata geçirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi için Derepazarı Belediyesi ile yüklenici firma Helmann arasında imza töreni gerçekleştirildi. Söz konusu proje Eriklimanı Mahallesi'nde yükselecek.

Yatırım yapmak için can atanlar beklesin! İslam Memiş altın fiyatları için kritik açıklama yaptı!

Gram altın 1650 TL seviyesini geçerek rekor kırarken yatırım yapmak için can atan vatandaşlara İslam Memiş'ten uyarı geldi. Bekleyin...

Gümüş fiyatları için doları takip ediyoruz diyen İslam Memiş gümüşün geleceği rakamı açıkladı!

Gümüş fiyatları için doları takip etmeye devam edeceğiz diyen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gümüşün geleceği rakamı açıkladı.

Evde bakım maaşı için son dakika kararı çıktı! Evde bakım ödemeleri 2023 artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşı için son dakika kararı çıktı... Evde bakım ödemeleri 2023 artık resmen böyle yapılacak... Hemen bakın...

İş arayan mühendisler için düğmeye basıldı! Başvuru şartları tek tek açıklandı! İşte detaylar!

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce yapılan açıklama kapsamında kurum içinde çalışacak personel alımı yapılacak. İşte iş arayan mühendisler için yayımlanan ilanın detayları!

O müteahhitler için uyarı! Kaçıyorlar önlem alın!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, "Müteahhitler yurt dışına kaçmaya çalışıyor, hemen yurt dışı çıkış yasağı konulsun” çağrısı geldi.

müteahhitler için tasfiye kararnamesi Haberi

müteahhitler için tasfiye kararnamesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Toplantısı'na katıldı.  Turhan, bakanlığının ikinci gününde Türk Müteahhitler Birliği, Ankara Ticaret Odası ve ASO başkanlarının kendisini ziyaret ederek taleplerini ilettiğini hatırlattı.

Mağduriyet bitecek

Akşam'da yer alan habere göre; Bakan Turhan, taleplere ilişkin neler yapabileceklerini ilgili bakanlıklarla çalıştıklarını ve bu çalışmaların sürdüğünü söyledi. Turhan, bakanlık tarafından hazırlanan tasfiye kararnamesinin önümüzdeki günlerde yürürlüğe konulacağını söyledi. 

Turhan, Kararnameyle değişen gelişen piyasa şartlarına göre sözleşmelerin yürütülmesinde tarafların hak ve hukukunu korumak adına oluşan mağduriyeti gidermenin amaçlandığı bilgisini verdi. Turhan, fiyat farkı olan sözleşmelerde mevzuat gereği TEFE ve TÜFE oranlarını kullandıklarını belirterek, son durum itibarıyla yılbaşına göre yüzde 24’lerde olduklarını ancak bazı malzemelerde bu oranın daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

Fiyat farkı hesap sistemi geliyor 

Bakan...