28 / 03 / 2024

müteahhitlik üst belgesi

müteahhitlik üst belgesi

Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenen riskli yapılar ile riskli alan ve rezerv yapı alanlarında yürütülecek kentsel dönüşüm projelerinde görev alacak müteahhitler için aranan üst belge şartı kaldırıldı.

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Eltem-Tek Elektrik Tesisleri Mühendislik Müteahhitlik Danışmanlık Ve Ticaret A.Ş.İst.Şubesi açıldı!

Eltem-Tek Elektrik Tesisleri Mühendislik Müteahhitlik Danışmanlık Ve Ticaret A.Ş.İst.Şb. bugün Sarıyer'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Arda Atatüzün ve Şerif Okluoğlu ortaklığında kuruldu.

Ruhsata aykırı çalışan müteahhite yetki belgesi iptali!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yap-sat müteahhitlik firmalarına yönelik 2017 yılında yapılan denetimlerde, ruhsata aykırı iş yaptığı tespit edilen 900 firmanın yetki belgesi iptal edildi.

Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün pik noktası olacak!

Türkiye ve dünya için artık en büyük projenin Kanal İstanbul olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Arslan, "Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün Türk mühendislik sektörünün pik noktası, en üst seviyesi olacak. İnşallah sıra ona geliyor." dedi.

Müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için; her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması zorunlu oluyor. Peki, müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir? Müteahhitlik belgesi hangi durumlarda iptal edilir?

Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

2010 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

Müteahhit belgesi artışı inşaat sektörünü türbülansa sokacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlik yetki belgesi alan kişi sayısının giderek arttığına dikkati çekti.

Rusya'yla enerji ve müteahhitlik hizmetleri öne çıkıyor!

Suriye politikası dolayısıyla son dönemde gerginlik yaşanan Rusya'yla ticari ilişkilerde enerji ve müteahhitlik hizmetleri ön plana çıkıyor.Türk müteahhitlik firmaları da 2015 yılının ocak-haziran döneminde toplam tutarı 1,8 milyar doları aşan 6 proje üst

Müteahhitlik belgesi alan kişi sayısı çoğaldı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı TahirTellioğlu, müteahhitlik yetki belgesi alan kişi sayısının giderek arttığına dikkati çekerek, "Liyakati olup olmayan herkesin müteahhit olma arzusu, inşaat sektörünün türbülansa girmesine sebep

Yurtdışı müteahhitlik belgesi için gerekenler!

Yurtdışında, inşaat, tesisat, montaj, mühendislik, proje, müşavirlik, işletme, bakım ve onarım gibi hizmetler yapan veya yapacak olan gerçek kişi ve firmaların almaları gereken belge olan yurtdışı müteahhitlik belgesi için gerekenler nelerdir?

Yurtdışı müteahhitlik belgesi nasıl alınır?

Yurtdışında, inşaat, tesisat, montaj, mühendislik, proje, müşavirlik, işletme, bakım ve onarım gibi hizmetler yapan veya yapacak olan gerçek kişi ve firmaların temin etmesi gereken yurtdışı müteahhitlik belgesi nasıl alınır?

müteahhitlik üst belgesi Haberi

müteahhitlik üst belgesi

Cumhurbaşkanı kararı kapsamında riskli yapılar ile riskli alan ve rezerv yapı alanlarında yürütülecek projelerin yapım işinde görev yapacak müteahhitlere getirilen "üst belge gurubunda bulunma" şartıyla ilgili hüküm, yürürlükten kaldırıldı.

Dünya'da yer alan habere göre; Resmi Gazete'de yayımlanan 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle ilgili kanunun uygulama yönetmeliğini değiştiren yönetmeliğe göre, Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenen riskli alan ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca tespit edilen rezerv yapı alanı ve riskli yapıların bulunduğu uygulama alanlarında görev yapacak müteahhitlerle ilgili kriteri içeren hüküm yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmeliğin yürürlükten kaldırılan 13. maddesinin 7. fıkrası hükmü; söz konusu uygulama alanlarında görev alacak müteahhitlerin, yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıtlarının tutulması hakkında yönetmeliğin 14. maddesinde yer alan yetki belgesi gruplarına göre bir üst belge grubunda olması şartı aranıyordu.

İlgili fıkra ayrıca, yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve...