26 / 04 / 2024

Müteahhitlik ve şantiye şefliği yönetmeliği

Müteahhitlik ve şantiye şefliği yönetmeliği

Müteahhit yönetmeliği olan; Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik Uygulaması 16.12.2010 tarih ve 27787 Sayılı Resmi Gazete’de yayındı. İşte yönetmelik esasları..

Nz Müteahhitlik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nz Müteahhitlik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nihal Baydar ve Zuhal Yiğit ortaklığında kuruldu.

Kk Müteahhitlik Ve İnşaat Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kk Müteahhitlik Ve İnşaat Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Konsol ve Saher Khatıb ortaklığında kuruldu.

Sarılar Müteahhitlik Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Sarılar Müteahhitlik Ve Gayrimenkul Limited Şirketi Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Sarı tarafından kuruldu.

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi bugün KAadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Babaoğlu tarafından kuruldu. 

Life Wood Müteahhitlik Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Life Wood Müteahhitlik Ve Mimarlık Limited Şirketi Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ömür Kartal Çetiner tarafından kuruldu.

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de W. Alı Husseın Al-Yaqoob ve Özgür Oral ortaklığında kuruldu.

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de W. Alı Husseın Al-Yaqoob ve Özgür Oral ortaklığında kuruldu.

Bosphorus Müteahhitlik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Bosphorus Müteahhitlik Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mohammad Arıf Howlader tarafından kuruldu.

2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı 4 Ocak'ta!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) ev sahipliğini üstlendiği “2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme” Toplantısı 4 Ocak tarihinde Türkiye Müteahhitler Birliği'nde gerçekleşecek. 

Yenikent Müteahhitlik Ve Emlakçılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yenikent Müteahhitlik Ve Emlakçılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Sinan Polat Serkan Karakaya Deniz Karataş  ve Adem Yiğit  tarafından kuruldu.

İnternational Group Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnternational Group Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  120 bin TL sermaye bedeli ile ALY M.S.E. REDA TAHA I.E. tarafından kuruldu.

Sadakat Yapı Mimarlık İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sadakat Yapı Mimarlık İnşaat Müteahhitlik Çekmeköy’de   50 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Karacan tarafından kuruldu.

Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önem taşıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren Bingöl depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önem taşıyor" dedi.

Müteahhitlik ve şantiye şefliği yönetmeliği Haberi

Müteahhitlik ve şantiye şefliği yönetmeliği

Müteahhitlik ve şantiye şefliği yönetmeliği!

16 Aralık 2010 tarih ve 27787 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik” ile 01.01.2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde yapım işi üstlenen müteahhitlerin yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmemesi, ilgili idarelerce ve yapı denetim kuruluşlarınca şantiyede yapılacak kontrollerde, ustaların yaptıkları işe uygun yetki belgelerinin bulunup bulunmadıklarının denetlenmesi, hiçbir belge sahibi olmayan ustalar nedeniyle cezalı duruma düşülmemesi için, belge sahibi olmayan ustaların Geçici Ustalık Yetki Belgesini almaları gerekmektedir. 


Geçici Ustalık Belgesi alınabilmesi için, 16.12.2010 tarihinden önce inşaat ve tesisat işlerinde çalıştığına ilişkin müteahhitten alınacak yazı veya sosyal güvenlik kuruluşlarından alınacak belge ile bu yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren en geç 01.01.2015 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl...