19 / 04 / 2024

Müteahhitlik yasası ne olacak

Müteahhitlik yasası ne olacak

İMKON Başkanı Tellioğlu: "Türkiye'de her önüne gelen müteahhitlik yapabiliyor. Bu da hem bizi hem de vatandaşları mağdur ediyor" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’ndan müteahhitlere sert çıkış! Her önüne gelen müteahhitlik yapamayacak, diploması olmayana izin yok!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu her gönüne gelenin müteahhitlik yapamayacağını belirterek göreve gelir gelmez bunu bir kurala bağlayacaklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, müteahhitliğin de bir diploması, sınavı olması gerektiğini savundu.

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Erman Ilıcak: Rönesans İnşaat, müteahhitlik sektörüne meydan okumak için kuruldu!

Rönesans İnşaat, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 23. sırada yer alıyor. Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, "Rönesans İnşaat, müteahhitlik sektörüne meydan okumak için kuruldu" diye konuştu.

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

Müteahhitlik Hizmet Yasası şart!

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün kentsel dönüşüm ve yeni projelerle büyüyeceğini söyledi. Karataş, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması şart' açıklamasında bulundu.

Deniz Karataş: 2017'de Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarılmalı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm ile ilgili yasal çerçevelerin 2017’de belirlenmesini gerektiğini belirterek “ ‘Müteahhitlik Hizmet Yasası’ çıkarılmalı” diye konuştu.

Kadem Bacaksız: Acilen Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarılmalı!

Ordu Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Kadem Bacaksız, "Acilen Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarılmalı, bir oda şemsiyesi altında yasal bir statüye kavuşturulmalı. Bu dönüşüm sektörün pek çok problemini çözecektir." dedi.

Deniz Karataş: Müteahhitlik hizmet yasası şart!

Türk Müteahhitlik sektörü dünyada kendini kanıtlamış bir sektördür. Bu başarı tesadüf değildir, ancak yurtdışında yakaladığımız bu başarının aynısını, ülkemizde tutturamamamız, sistemde eksiklik olduğunu apaçık ortaya koymaktadır

Deniz Karataş: Türkiye'de her isteyen müteahhitlik yapmamalı!

ANTMUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, 'Türkiye'de her isteyen müteahhitlik yapmamalı ve sektördeki çürük elmaları temizleyebilmek için müteahhitlik hizmet yasası bir önce meclisin gündemine getirilmeli" dedi

Deniz Karataş: Müteahhitlik Yasası olmazsa olmazımız!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, "Müteahhitlik hizmet yasası çıkmadığı sürece bir daireyi beş kişiye satan müteahhit de olacaktır, maketten daire satıp vatandaşı dolandıran da...” dedi.

Müteahhitlik Hizmet Yasası dört gözle bekleniyor!

Sektörü lekeleyen müteahhitlere karşı Müteahhitlik Hizmet Yasası dört gözle bekleniyor. Sorunları masaya yatıran Müteahhitler en büyük sorunun bu olduğu yönünde görüş bildiriyor.

Kocaeli'de 6 bin 687 müteahhitlik firması var!

KOTO'da düzenlenen sektör istişare toplantısında inşaat sektörüne dair konuşan vali Hasan Basri Güzeloğlu, kentte toplam 6 bin 687 müteahhitlik firması olduğunu söyleyerek ''Kocaeli'de 59 bin 341 kişi sigortalı olarak istihdam ediliyor" dedi.

Müteahhitlik yasası ne olacak Haberi

Müteahhitlik yasası ne olacak

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Sektördeki çürük elmaları temizleyebilmek için 'müteahhitlik hizmet yasası'nın bir an önce TBMM gündemine alınması gerekiyor" dedi.


Tellioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez olduğunu söyledi.


Doğrudan veya dolaylı herkesi ilgilendiren sektörde bugüne kadar düzenli bir sistemin oluşturulamadığını savunan Tellioğlu, "Türkiye'de her önüne gelen müteahhitlik yapabiliyor. Bu da hem bizi hem de vatandaşları mağdur ediyor" diye konuştu.


Türkiye'de 300 bine yakın müteahhit olduğunu hatırlatan Tellioğlu, sayının bu kadar yüksek olmasının mesleki bir çerçeve ve kanun olmamasından kaynaklandığını aktardı.


 Tellioğlu, yeterli sermaye gücü olan bir kişinin, hiçbir kanuna tabi olmadan istediği gibi "ben müteahhidim" diye ortaya çıkıp konut veya iş yeri yapabildiğine dikkati çekti.


Teknik, sermaye gücü ve nitelikli insan kaynağı yeterliliği olmayan kişilerin bu...